Tala ur mustaschen också!

2012-08-23, kl. 07.30.
 .
Idag måste jag bara börja och gratulera min tidigare partiledare - tänka sig att Bengan nu kan börja förbereda sin 70-årsdag som infaller nästa år. Väl bibehållen - både fysiskt och i mitt minne! GRATTIS! Och det innebär att Jens kusin också fyller idag - grattis Madeleine - 23 år idag. Och på avdelningen namnsdagar hyllar vi Signe och Signhild. Många små nya Signe som har namnsdag -själv tänker jag på Perihanscha Signe, Signe Lindfors och syster Signe - den sistnämnde distriktsköterskan som kom i sin svarta gamla PV och gav pencillinsprutor.
 
Fotboll igårkväll - Likoarena - vinsten blev 2-1 men den satt riktigt långt inne.
 
Klockan var närmare 22 innan jag var hemma - och det var uppdatering på datorn 1 timme och sen sängen. Och nu har jag gjort en rejäl översovning - till kl. 06.00. Var vaken - och pigg -  kvart i fyra - men tyckte det var väl tidigt - så vaknade jag med ett ryck kl. 6.
 
Och mycket i tidningen som stör mig - inte minst den experimentella verksamhet Luleå kommun bedriver för de äldre. De som beviljas äldreboende men inte kan få det ska få hemtjänst istället. Men jag svimmar - i Luleå kommun får ingen beviljat äldreboende om det finns en gnutta möjlighet att klara det hemma med hemtjänst. Alltså erbjuder man hemtjänst istället - där det inte alls är värdigt. Synd om både gamlingar och personal! Och sannerligen märkligt att nu kan Rödkallens fd äldreboende upplåtas till studenter (fast det är bra förstås) - men när det skulle rädda gamlingar (och personal) för att tvångsförvisas till Råneå - då var det HELT omöjligt. Buss på dem Ylva.
 
Och vem i fridens dar är ansvarig för att Rödkallens äldreboende las ner när det var mer än två år kvar till att nytt på Bergviken blir klart? och sluta för gudsskulle att prata som om trygghetsboenden ska kunna ersätta äldreboenden - ni är långt ifrån verkligheten mina vänner!
 
Fick jag ju ur mig lite - bra för hälsan.
 
Och tack till ledarskribenten som uppmanar Sammeli att tala ur skägget. Märkligt att Fredrik hävdar att journalisterna fått uppgifter frånhonom som skulle "fria" - men som de valt att inte skriva. Märkligt att han inte tar chansen att föra ut dem då han nu återigen talar med journalister. Själv uppmanar jag honom att när han ändå talar ut skägget - att tala ur mustaschen också. Märkligt att han kan hävda att han inte haft något att göra med detta för det har ju haft tjänstemän. Inte riktigt juste mot den "tjänstekvinna" - Lenita - som han värvat och sett till att hon fått en hög position inom Unga Örnar. Smittriskt?
 
Men nu får jag mer än rappa på - har hunnit med ett och annat under bloggskrivandet också - så nu är klockan snart 8 - och senast 9 ska jag finnas på plats. Bodensarna ska hämta grejorna till Skördemarknaden.
 
Imorgon kommer flytaxin 05.35 och då hinner nog inte ens jag skriva något. Kanske blir en liten summering ikväll. Ha en bra torsdag - ärtsoppa blev jag sugen på!
 
 

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Nu "lurade" du mig att skratta trots förkylning som sätter ner humöret under ledig helg.Ja du vad ska man säga om alla turer inom äldrevården, kan det vara så att man i bland blir stum av förvåning..förhoppningsvis håller det inte i sig ;O)

Bamsekram från en mycket förkyld syster!

Pst! Hade jag haft löständer hade de gått förlorade för länge sedan som jag nyser (man får glädja sig åt det lilla och tänka positivt)

2012-08-25 @ 17:53:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback