Totalsågning

2012-08-04, kl. 09.00
 
Blev så nyfiken på rubriken "Oförlåtligt, Lillasyster" - måste tillstå att jag inte ens visste att det var en rockband. Än mindre hårt eller mjukt. Men hur hon skriver - får man såga så? Sen är jag förvånad att tidningarna bevakar allt som rör på sig runt Luleåfestivalen. En hel nyhetsartikel om en man som går kring och spelar robot - och skrämmer ungarna dessutom! Och varende litet framträdande får en egen recension (så stavas det väl ändå inte? Eller?) - känns omodernt och märkligt med tanke på alla inbesparingar tidningarna gör.
 
Borde inte tänka så mycket - utan göra istället. I förrgår satt jag med mors "blombok" där släktens födelsedagar är uppskrvna - noterade att morbror Tojje skulle fylla 85 mitt i kallaste vintern - 29 december - tänkte att jag borde åka upp i sommar istället och uppvakta. Och igårkväll ringer kusin Kjelle och berättar att morbror somnade in den 2 augusti! Sorgesamt!
 
Arne har namnsdag idag. Och Arnold. Grattis! Arnold hette vår byskräddare som sydde fars frack som jag har kvar än.
 
Tänkvärd krönika av Lotta Gröning idag. Lite kul det hon skriver att det är Reinfeldts regering som odlat men socialdemorkatiska dito som bäddade sängen. Kanske odlat borde ställas mot sådda frön. Jag har dock inget svar på hur vi ska åtgärda detta . men utan tvekan har pendeln slagit över för långt. Dock ska vi ju inte tillbaka till den tid då det var en allmän uppfattning att sjukskrivning kunde nyttjas till det mesta. Vem har inte hört hotet om att får jag inte som jag vill på jobbet så sjukskriver jag mig? Sjukskrivning var en säkerhetsventil för de flesta problemen. Och när det sprider sig så kommer inget försäkringssystem i världen att hålla. 
 
Såg för övrigt att socialbidragen minskat i Norrbotten. Är det vår högkonjunktur som ger resultat. Och borde inte en del av problemet ovan kunna lösas inom ramen för denna.
 
I ett avseende har Lotta fel - hon hävdar att de maktlösa inte ens duger som röstboskap Det tror jag de gör. Åtminstone hoppas jag att alla demokratiska partier förstår att det är den här gruppen - bittra och besvikna - som utgör rekryteringsbasen för SD.
 
Sen i starten idag - och nu har jag degat länge vid datorn - spungit till och från - och TV. Någon annan än jag hämtade tidningarna - både Lilly och Kerstin hade tagit sina innan jag hämtade - så jag vet inte vem av dem. Vet inte riktigt hur jag ska disponera den här dagen - vädret ser gott ut - men dammråttorna grinar mig i ansiktet här inne. Den som lever får se.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback