Horkarl

2012-08-22, kl. 06.30
 
Börjar nästan alltid dagen med att fastna på någon riktigt oväsentligt. Denna morgon om enkronorna som förfalskats - och där "horkarl" pryder ena sidan. Tänk vad jobb media säkert lägger ner för att spåra källan. Undrar hur många exemplats som hittats nu?
 
Fick iaf lära mig att krona och klave inte längre gäller för våra kronor - och då kan jag undra vad domarna säger när de singlar slant om vilken sida lagen ska börja spela på? Lite omständigt att fråga om "åtsida" eller "frånsida".
 
Onsdag lyser klart mot mig från Kuriren som ligger vid min vänstra sida - geschwindt så var måndag och tisdag förbrukade. Men jag tränade iaf igår också - nöjd. Men jag blev kopiöst sovtrött igår också. Så bortsett från lite socialt umgänge så var det soffan som gällde. Skulle fö se någon "dokumentär" om Quickfallen som skulle börja vid 22-tiden och hålla på till midnatt - repris sas det - men möjligen missade jag att det var i radion?
 
Från tidningarna lyser annars "Mordet på Esa Reno" - Kuriren - och "Skatteförslag sågas" - NSD. NSD har dessutom en skräckrubrik "Svamputflykt slutade med skräckfyllt björnmöte" - en liten historia från i juni som utspelade sig utanför Boden. Gläds åt varje björn som skjuts!
 
Skräckrubrik måste många sossar tycka det är med "Kända namn i SSU-utredning". Lite dålig journalistik - kvällstiidnings dito - tycker jag det är att radda upp namn på såna som möjligen angetts som föreläsare på påhittade kurser. Någon tidning hade ju också fel namnuppgifter - blandat om Lars U och Lars V - och även deras uppdrag. Tror faktiskt jag skrev att det var lite märkligt att ordflörane för Piteå-Tidningen skulle vara en belastning i detta sammanhang. Ett epitet som tillskrivits Lars U Granbergberg men innehas av Lars V Granberg.
 
Däremot finns det nog fog för att "hänga" ut Fredrik Lundh Sammeli. Han försöker ställa sig lite vid sidan om och distansera sig. Och har dessutom mage att skylla på att de haft tjänstemän - han som ordförande ska inte haft med studieverksahheten att göra. Kombinerat med att hans fru skrivit på ansökningarna - och hävdar att "man" missbrukat hennes namn blir det ju smått bisarrt!
 
Vare sig Esa elller SSU är länkbart - så nu gratulerar jag Henrietta och Henrika. Undrar om inte Birgit Stöckel har anledning att ta fram en tårta till sin äldsta (?) dotter.
 
Själv ska jag försöka pallra mig till jobbet. Lite annonser, au-protokollet som inte blev skrivet igår och lite annat smått och gott ska jag fylla förmiddagen med. Träningsfritt - kan bli ett och annat privat ärende på em. Och sen så är det fotboll ikväll på Likoarena.
 
Ha en riktigt bra mitt-i-veckan-dag - det ska jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback