Dagens namnsdagsbarn

2012-12-05, kl. 06.30
 
Under länken ovan ska ni - och högre makter nu är med mig - varje dag finna dagens namnsdagsbarn. Kommer att bli en återkommande länk - för om jag länkar där så får jag svart färg på hela inlägget. Varför vet jag inte- men alla tester visar att det är så. Så blir det mer lättläst för oss skumögda.
 
Jobb och träning präglade gårdagen. Avslutade sen med hockeymatch - inte världens bästa platser med lokaltidningens VIP-platser - men helt okej. Rad 7 är väl ungefär så högt upp jag klarar med lite mentalpeppning. Jämn match som fick avgöras med sudden och sen straffar. Tolv straffar - varav endast en gick in. Är inte det ett rekord av något slag? Dessvärre gick ju straffmålet till Västra Frölunda. Blir nästan sugen på torsdagshockey - Skellefteå. Då blir det vinst för mig oavsett resultat.
 
Tror på att tänka positivt - söker goda och roliga nyheter. Filmsparken till Anders Durvall är en sån. Anders som verkar vid "min" folkhögskola - Kalix folkhögskola. Där för övrigt hela personalen borde ha utmärkelse - gör fantastiska insatser för sina elvever - där en hel del inte haft det så lätt med livets start.
 
Dagens snackis lär väl bli hotet mot snuset. Verkar vara tobaksindustrins styvbarn - hotet om neutrala cigarettpaket med varningstext har minsann dragits tillbaka.
 
Och så ska vi väl snacka väder som vanligt - här uppifrån får vi med avsaknad av snö tävla med högsta - vilket är lägsta - temperatur - minus 19 har jag. Thomas på väg till Stockholm lär väl lyfta från Luleå men får han komma ned i kungliga huvudstaden? Verkar redan vara kaos i Stockholm enligt rapporter på facebook. Och för er liksom jag längtar efter lite mer snö kan jag meddela att www.yr.no lovar snö på fredag - och ihållande i en vecka.
 
Och NSD:s ledarskribent går till försvar för Torbjörn Lidberg och Bodensossarna. Medger förvisso att TL gjort en del mindre lyckade tidningsintervjuer - men gillar inte att Östman i sin krönika (i lördags) talar om att de spelar i gärdsgårdsserien.
 
I övrigt inte mycket att orda om - mycket energi har lokaltidningarna lagt till pepparkaksbak och hur man klär sig mot kylan. Typiska nyhetstorka nyheter. Men rätt kul (?) med batteridrivna kalsonger för att hålla värmen. Artikel i NSD - om utbudet i Vildmarksshopen.
 
Nu rapport från Västerbron i stockholm på TV - så där 3 decimeter nysnö.
 
Idag blir det jobb och träning som vanligt - veckans andra träning. Någon gång på eftermiddagen infinner sig fri tid. Brukar inte vara några problem att fyla den. Ha en riktigt bra mitt-i-veckan-dag - och grattis Sven på namnsdagen. Själv sitter jag ganska exakt på den plats i köket som min farbror Sven satt på i så många år. Dock har jag ingen överfyllda askkkopp vid min sida.
.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback