Det "oskrivna"

2012-12-10. kl. 06.30
 
Finns många anledningar att le och vara glad denna morgon. 40 minuters snöskottning i frisk och härlig luft tillexempel. Inte ens den av kommunen igenplogade infarten fick mig på dåligt humör. I bara förbifarten så skottade jag fram postlådor och soptunnor också.
 
Inte alla dagar jag ler då jag läser ledarsidorna - men idag blev det åtminstone ett litet sneleende. Tänk att både högern och socialisterna hyllar liberaler - Torgny Segersted och Branting - utan att nämna deras politiska hemvist - det "oskrivna".. Ja om Branting kan man kanske inte säga att hemvisten förblev liberal - men trots allt valdes han in i riksdagen - första gången - på en liberal lista. Lite klädsamt dock av Jens Orback att inte tillskriva arbetarrörelsen hela demokratiseringen av Sverige.
 
Ler också ¨åt att OA på NSD ägnar hela sin del av ledarsidan till att replikera Johan Eriksson Kuriren- I politiken får vi/de nöja sig med replik och motreplik - men ledarskribenter tar sig en egen gräddfil. Och beskyllningarna är inte olika de i politiken - det är alltid någon annan som är värst. Påminne lite grann om fejden i sandlådan - om vem som egentligen började!
 
NSD:s grävarblogg lär vara nedlagd - tyvärr - men granskningen fortsätter. Idag med artikel av Lena Leffler om upphandlingar i Boden. Inte så snyggt skötta. Jätteviktigt område att granska - kanske en av de enskilt viktigaste området för att upprätthålla respekten för demokratin. Hur många små företagare har inte känt sig motarbetade och ojuste behandlade? Boden artikeln inte länkbar - men även i Luleå finns ärenden - sopor i det här fallet - där man verkligen kan fundera på det justa?
 
Snöskottningen tär på tidsutrymmet för bloggande - men jag hinner väl ändå berätta att Malin och Malena har namnsdag - grattis. Och att jag var på Hantverksmässan ´på Folkhögskolan igår - skulle köpa hemstickade sockar och vävda löpare - men inget av det fanns.
 
Idag blir det jobb och träning - och ett kort telefonmöte ikväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback