Mörker

2012-12-18, kl. 06.30 och Abraham har namnsdag. 878 personer i Sverige varav blott 8 i Luleå kommun. Chansen att gratulera någon personligt är alltså liten - men grattis iaf.
 
Blev inte något kvällsinlägg på bloggen - får väl göra som så många andra -skylla på snön. Och bristande snöröjning. Kungliga Postverket levererade faktiskt sin post först vid 18-tiden igår - så jag är väl i gott sällskap.
 
Fö gick söndagen förstås i snöns tecken. Inte bara nöje med den. Körde fast med bilen när jag skulle lämna Berigårn. Men bara mig själv att skylla som inte riktigt rensat bilen från snö - och körde precis på den sida av utfarten där jag lämnat högar till traktorn. Tack vare snälla och hjälpsamma grannar kom jag iväg iaf. Och med hjälp av David så slapp jag vidare bilkörning och fick se Sara och tjejerna klå Boden i basket med 102 - 28 - med viss reservation för Bodens poäng.
 
Intensiva dagar har det varit - men minnet är kort - så jag får gena till dagen. Ingen snöskottning alls idag - men märkligt hur jag kan "såsa" bort den tiden jag spar. Men nu är tidningarna lästa - Kuriren toppar med en trist nyhet - mord eller dråp - men faktiskt länkad. Inte mycket roligare i NSD där nyheten om att en ung pappa I Kiruna tvingas lämna sitt barn.
 
Men Luleå hockey gläder - med seger i European trophy. Fast europamästare? Borde det inte kallas för EM då? Inte för att förringa prestationen - bara en undran. Är man óförändringsbenägen så är man.
 
Apropå förändring så har Sjöstrand nu lagt fram en utredning till. Det övergripande målet för alla hans utredningar verkar vara sammanslagningar. Borde man inte lärt sig någonting av den tiden då det var skottpengar på mindre bönder och allt blev KR och STORT. Blev det bättre av det? Visst hette det KR-jordbruk - men vad stod bokstäverna för? Ledaren i Kuriren skriver om detta idag - själv blev jag lite fundersam när polisen fanns med på Sjöstrands förslagslista. Är det inte så att vi väntar på en total centralisering av polisen? Något som jag har för mig att ledarsidan brukar tala sig varm för?
 
Lyssnar på TV som diskuterar röd, gul och vitlistade fiskar. Själv undrar jag varför vi ODLAR fisk men föder upp det mesta andra ätbara - grisar, kycklingar med mera?
 
Nu börjar det vara dags för mig att tänka på arbetsdagen. Igår var jag till Mediahuset - avdelning NSD - och idag ska jag bli fotograferad. Fortsättning följer förhoppningsvis. Tänker för övrigt tillgodoräkna mig all snöskottning som motion - ingen träning idag heller.
 
Och varför jag skrev "Mörker" i rubriken - har jag nästan glömt - men det var TV som pratade och ljus och mörkers betydelse för sömnen. Släcka både lampan och TV:n när man sover - vi behöver mörkret för att kunna tillgodogöra oss ljuset sen. Det är inte helt enkelt att leva!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback