Nattmangling?

2012-12-04, kl. 06.30
 
Nä då - inga nattförhandlingar - bara något som börjar vara en onödig vana. Delade turer med sovningen - event. middagsvila oräknad. I natt sov jag från ca 23 till 01.30 - somnade om vid 4 och borde förstås ha stigit upp då - men somnade förstås om till kvart över fem.
 
Får skylla på att det blev en lång dag igår. Och inte lugnt ensamarbete som jag är van vid - utan sammanträde omgiven av 7-8 andra alerta personer. Och på det en bilresa på 8 mil i mörker och snörök. Men pigg och glad är jag iaf. Blev glad att komma ut i det vintervita och med lagomt kylig luft mot kinden.
 
Idag skriver tidningarna förstås om olyckan på 97:an. Ett fint reportage i Kuriren om hur  sexåriga Felicia (från Sunderbyn) upplevde det. "Jag tänker mycket på den andra bilen", säger hon. I NSD speglas stämningen hos LLT - som förstås är dämpad. Själv har jag nu passerat olycksplatsen (tror jag) och har mycket svårt att förstå hur det kunnat ske - att en bil kom över på fel sida. Förvisso inget mitträcke - som definitivt förhindrat denna olycka. Inte min uppgift i att spekulera i orsaken men punktering eller annat tekniskt fel på bilen alternativt akut sjukdom är det enda som förefaller rimligt.
 
På tal om spekulationer så är uppgifterna runt den sk mordbranden minst sagt virriga. Från att ha varit mordbrand - med två omkomna vilka var kända till namn - på söndagmorgon så lutar det nu åt att det inte är brott. Och under resans gång har det till och med förekommit uppgift om att man inte vetat om några omkommit. Kan undra om det är polisen som gett alla dessa motstridiga uppgifter eller om media fabulerat?
 
Men i den här artikeln var det raka och tydliga besked. Så tydliga att den äldre mannen dog av en medicinsk chock. Efter att ha varit med om att få dödsbesked för både mor och är min erfarenhet att läkarna absolut inte är bäst i klassen i den grenen. Man kan undra om det blir så blasé på döden i sitt jobb - att de inte har förmågan att sätta sig in i mottagarens reaktion? Dödsbud per telefon - till en gamling - som bor på äldreboende!
 
Läste häromdagen att en vän beskrev det så att hon nu befanns sig utanför mediabruset - och då kunde hon äntlgien höra sina egna tankar. Lite så är det med bloggskrivandet - att höra, skriva och läsa sina egna tankar. Rensar!
 
Hoppas alla Barbro och Barbara hör mina grattishälsningar - eran dag idag - namnsdag.
 
Min dag - ja där blir det fmjobb inkluderande fika med Lars A, sen träning - och hör och häpna - hockey ikväll. Live!

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Tack för en mycket trevlig kväll.Det gör vi om!
Nu väntar John Blund på mig...Bamsekramar!

2012-12-04 @ 23:21:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback