Regeringsnederlag - hurra!

2012-12-21, kl. 07.00 - och idag gratulerar jag särskilt Thomas Olofsson på namnsdagen. Och alla andra Tomas får förstås hänga med också. Och Dharma i Kiruna som fyller år idag - hipp, hipp, hurra! För övrigt ägde mitt livs enda förlovning rum den 21 december - 1968 - några år sen.
 
Kan inte regeringsförslaget i detalj - det om fri andra handsuthyrning av bostadsrätter - men gläds åt att regeringen åkte på förlust. Det finns en poäng i det Greger Ekman skriver idag på Kurirens ledarsida. Om att bostadsrätt är ett socialt boende - som kräver ett visst engagemang från de boende. Och hur får man det vid andrahandsuthyrning. Men nu när jag läser ledaren igen så blir jag mer tveksam till om jag hurrar - kanske hade förslaget de hängslen och livremmar som krävdes. Och så klart bra att ingen ska tvingas hyra ut till mindre än vad de kostar dem, Å andra sidan undrar jag - har några beslut tagits? Var det inte i den här frågan som röstningen slutade oavgjort i riksdagen?
 
Domedagen idag - då världen ska gå under. Men vissa är hoppfulla - nu ljusnar det. 12.12 idag är årets kortaste dag. Undrar om det är konstruerat 12121212 - låter medialt. Själv förstår jag inte varför alla gillar att det ljusnar - skulle gärna vara utan de närmaste månaderna - då det äckliga kalla, gråa ljuset återvänder. Låt mig gärna i det här hänseende flytta fram till början av mars - då man kan börja ana att solen värmer en smula.
 
Igår var smittskyddsläkaren säker på att det var matförgiftning - julbordet på Färjan. Idag säger samme smittskyddsläkare "det skulle förvåna mig om det är något annat än vinterkräksjuka" - som alltid är det lätt att ha rätt svar när facit finns till hands . proverna visar påvinter kräksjuka
 
Mycket mer att skriva om - tex så tar NSD:s ledarsida om en viktig grej. Rätt makalöst att nya strandskyddslagen verkar haft motsatt effekt mot vad som var tänkt. I Pajala och Arjeplog där sjöar och stränder finns i överflöd - där har det varit svårt att få dispens - medan redan överetablerade områden fått dispenser för fortsatt exploatering! Nu utreds det igen! För vilken gång i ordningen?
 
Ännu mycket mer att skriva om - men jag hinner inte. Idag ska sista handen läggas vid jobbet. Och sen tar julfirandet vid. Och då blir det mycket tid - men säkert/förhoppningsvis (svårt att bestämma mig) ont om nyheter att skriva om.
 
Kanske jag kan drista mig till att önska er alla EN GOD JUL.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback