Stjärn då?

2012-12-20. kl. 06.30
 
Vi börjar "svart" här dvs länkar till dagens namnsdagsbarn Israel. Så blir följande text svart och prydlig. Givetvis hurrar vi för alla som heter Israel också - troligen inte så många - men jag känner en i Kiruna.
 
Snuset engagerar - ministrar hotar med fullskaligt krig - och Kuriren upplåter hela ledarsidan till Ettan. General och Grov. Själv funderar jag var Stjärnsnuset tog vägen? Det jag skämdes för att jag tvingades inhandla till min far efter att han slutat röka - Marvelles. 50 öre asken kostade det - när det höjdes till 55 kändes det bättre - för då fick jag oftast det som blev över på en krona. Far lovad fö att sluta snusa när dosan kostade mer än 1 krona - vilket han också gjorde.
 
Huvudnyheten - i båda tidningarna - är annars matförgiftningen från ett julbord. Färjan har slutat servera för denna säsong - så nu kommer avslöjandet om att det var där. I NSD kan vi läsa och se att det var Kurt Engström som var fotograf - bilderna i Kuriren kan knappast vara från någon annan heller - men där anges inte fotografen - ha, ha. Tror de att vi inte vet att de har slagit ihop fotoavdelningarna?
 
På SSAB går det hett till - drog kniv inför kollegor. Inga kommentarer - vare sig från fack eller arbetsgivare. Fast hade ni inte mer att tillföra - varför tillexempel - så var det väl inte mycket att skriva om?
 
Morgonens sjukaste nyhet kommer annars från USA - nu lanseras skottsäkra skolväskor..
 
Och så skatteutjämningsförlaget - lika engagerande som snuset.  "Gästen" - Greger Ekman skriver om det idag. Alltid några som ropar katastrof - Kent Ögren den här gången - och andra blir glada. Men nog känns det underligt att Jokkmokk som gnager på benen intill märgen inte verkar vara "betalare" till systemet - eller iaf få mindre än tidigare? Och Kiruna kommer event. tillhöra dem som tillför i systemet - som Täby, Danderyd med flera. Fint sällskap!
 
Idag ska jag se till att ha mobilen med mig. Igår upptäckte jag att jag glömt den precis när jag parkerade på jobbet. Bestämde mig för att testa om det gick att leva utan. Tveksamt. Nåddes inte av nyheten om basketmatch förrän en timme före - lite stressläge.Och efter matchen blev det skjuts av tjejer både hit och dit. Så jag kom inte hem förrän efter 20 - snön fick ligga. Men nu har jag fixat det.
 
Idag börjar jag med "svartaxi" till Kallax - kusinen. Och klockan 13 ska jag vara dörröppnare - ute på Västbacken. 13.30 ska jag hämta Lisa från skolan och transportera in till stan. Spännande att få se hennes första betyg! Och däremellan gör jag några knop på jobbet - lite nedräkning inför både julen och årsskiftet.
 
 Ha en bra torsdag!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback