Störningar

2012-12-11, kl 06.30 - idag gratulerar vi Daniel och Daniela
 
Bloggen hotar med störningar idag - hur de kommer att ta sig uttryck vet jag inte. Men hur som har jag bara tid med ett kort inlägg. Bilen ska vara inne på service på förmiddagen - och jag tänkte lämna den så fort som möjligt så den hinner tina av innan de ska ge sig på den.
 
Tunna tidningar idag - med lika tunna sportbilagor. Störd blev jag dock av artikeln om fotoförbund inom landstinget. Mycket märkligt att de ägnar sig åt att lösa problem som inte finns. Har hört om mycket önskemål för sjukvården men aldrig någon som frågat efter fotoförbud. Hur rimmar detta med en verksamhet som till 100 procent drivs med skattemedel? Öppenhet - inte! Låt media fortsätta granska - och arbeta under det ansvar och den respekt de visat hitintills. I samråd med landstingets personal hanterar detta på ett bra sätt.
 
NSD toppar med fortsatt granskning av Bodens kommun - idag om representation. Jämförelsen med vad de kan kosta på sig på näringslivskontoret respektive socialförvaltningen sticker i ögonen - med rätta. Märkligt att en chef kan motivera en taxiresa på 2000 kronor till näringslivsgalan - trots att hon har fri tjänstebil.
 
Fortfarande kan nog Sverige sägas vara korruptionsfritt - i jämförelse med många andra länder. För att vi ska förbli så krävs att media fortsätter lyfta fram eländet. Som nu www.sloserimuseet.se gör. Har inte hunnit kolla in sidan själv - så jag hoppas den inte innehåller något opassande. Har bara läst "gästen" - Mathias Bred - som skriver om det idag. Fö har SSU-Norrbotten "belönats" med en egen lucka för sina svindlerier!
 
Undrar hur mycket pengar som skulle kunna sparas om alla gratismåltider inom offentlig verksamhet skulle slopas? Under alla mina år var jag aldrig på heldagskonferens eller annan utbildning utan att det bjöds på lunch och kaffe.  Ja inte vid typ nämndssammanträden - där de riktiga fritidspolitikerna verkar. Men i alla andra sammanhang där deltagarna bestod av kommunalråd, arvoderade oppositionspolitiker. "företagens vänner", höga tjänstemän med flera - som oftast välavlönade personer med stor potential att betala sin egen lunch. Dessutom oftast arvoderad för just det arrangemanget där det bjuds på allt.  Småpotatis i det stora hela kan det tyckas - men många bäckar små.. i skenet av att julluncher/julgåvor snart är ett minne blott inom bland socialförvaltningens personal - se artikel om Boden i dagens NSD.
 
Vädret då? Jo snön ligger vit och fin på Berigårn. Lagom temperatur. Tomten har kommit fram på häbarsbron - står där med lyktan i sin hand vid julgranen. Mysigt - tillhör inte dom som längtar efter ljusare tider - nu är det som bäst!
 
Ha en bra tisdag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback