Takdropp

2012-12-31. kl. 06.00 - och idag är det Sylvesters dag. Grattis.
 
Blev en dag i snöns tecken igår. Två timmar på morgonen - med hårdvindpinad snö. Och strax jag var klar kom traktorn och drog undan mina snöhögar på ett elegant sätt. Intensiv takdropp hela dagen - insåg på eftermiddagen att det nog var klokt att även ta och röja framför stall, smog och häbre. Och det var mycket klokt. Bara rena blöta snösörjan - som hade varit omöjlig att få bort om det fryser på. Och då passade kommunens plogare på att komma - så fick jag göra bort att röja efter honom också. Härlig motion - och gratis!
 
Tidningar idag - hämat in dom -  lite läskigt med takdropp även idag - nyårsafton.
 
Det var nog ett klokt val att stanna hemma mellan snöskottningarna. Bussarna inställda och flyget hade problem - vissa plan fick vända om.
 
Fick bli lite matlagning istället - kokade lingonsylt och gjorde två fyllda köttfärslimpor med en riktigt god gräddsås. Få se om det senare ska levereras till Timmermansgatan eller om de åker in i frysen.
 
Såg framemot att få en rätt tråkig söndag uppiggad av skidor på TV - Kalla och Hellner. Men med lite för höga förväntningar så blev det fortsatt down. Idag kanske jag kan hoppas på hockey - JVM mot Lettland tror jag.
 
Såg fö i Kurirens "för 50 år sen" att Sixten Jernberg skulle debutera i skidskytte. Med gevär lånat av OS-medaljören Klas Lestander från Arjeplog. Tyvärr låter notisen oss inte vet hur det gick? Och inte tror jag det avslöjades i TV-dokomuntären "Sixten" heller. Men har ni inte sett den än har ni en höjdare kvar - gå in på webben - den finns säkert kvar.
 
På tal om kvar - så är det ju problem att bemanna med poliser i Gällivare. Ser i Kuriren att poliser i Gällivare ska "befordras" genom att uitbildas för passkontroller. Som ska utföras i Kiruna - en resa på 23 mil tor. Något som inte uppskattas av den Gällivarepolis som anmält detta till Polismyndigheten i Norrbotten. En sådan befordran till och Gällivares polisbrist torde bli permanent!
 
Nu ska jag ägna mig åt att vårda årets sista dag. Planerad nyårsmåltid med kusinen. Men nu ringde hon under pågående blogg - och hennes "dagisförkylning" tenderar att bli värre. Över 39 i feber på morgonen - få se om vi sitter på akuten och inväntar det nya året. Nå den som lever får se.
 
Önskar er alla en gott slut på 2012 - och förhoppningsvis ska 2013 blir (ännu) bättre på alla sätt och vis - och för oss alla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback