Unga, arga män

2012-12-13, kl. 06.15 - och idag är det Lucia - och Lucia har namnsdag - grattis!
 
Arga unga män - fastnade frn tidningsläsandet - "gästen" i Kuriren - Siri Steijer. Hon hävdar att det är fler än unga, arga män som röstar på SD eftersom det har mer än 8%. Men vem har sagt att de unga, arga männen inte är betydligt fler än 8%? En bra analys av vilka som sympatiserar med SD.
 
Kan ju undra om det är unga och arga de som eldat upp bocken i Gävle - igen. Märkligt tycker jag att de aldrig (?) hittar några gärningsmän. Eller har de gjort det? Ibland tror jag att "eldsvådan" ingår i marknadsplanen för Gävle - för hur skull de annars bli omskrivna?
 
Julfest igårkväll - sista festen med "gänget" på Alviksskolan - för nu har Lisa bara en termin kvar på skolan. Och den terminen ska hon pendla ifrån stan. En jäkla snörök på hemvägen - förunderligt att det inte inträffar fler olyckor.
 
Denna dag har inletts med snöskottning - 30 minuter. En njutbar tystnad ute på Berigårn - här hör man verkligen sina egna tankar.
 
Och nu är tidningarna lästa. Förundras över att Kuriren ägnar (minst) 7 sidor till Lucia. Ett uppslag om deras egen Lucia - och så fem sidor med bilder av ungar i de mest fantasifulla luciasituationer tom på hästrygg. NSD har "bara" fem sidor - har ju ingen egen lucia. Dyrbar annonsplats som upplåts - men uppenbarligen måste det finnas ett stort sug från prenumeranterna att se sina telningar i tryck.
 
Apropå förundran så måste jag länka till Kurirens ledare idag - om kaoset på järnvägen. Intressant det här med Schweiz som tydligen klarar att köra tåg - trots snö och kyla. Frågan är om SJ:s problem är pengar? Kanske som någon noterat angående väghållninen - "ny ordning i år. Först sandar man - och strax efter kommer plogen". Kanske den nyordningen som SJ tillämpar?
 
På TV rapporteras om julstress - så det börjar rycka i mig också. En hel del att stå i idag. Har slirat med träningen så idag är det ett måste. Och i morgon är det stora flyttardagen - från Västbacken till Timmermansgatan. Och mig har de satt i trossen - heter det så i det militära? - väl lite av bocken som trädgårdsmästare - men ikväll ska det iaf bli stor gryta med sjömansbiff.
 
Nu njuter vi Lucia på TV - och snart adventskalendern.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback