Bloggpaus

2012-02-15, kl. 09.00

Ryslig start på dagen - men fokuserade ´på att komma i tid och hämta/skjutsa Birgit och det lyckades. Med påföljd att jag faktiskt var på jobbet före halv nio.

Lite rutinuppgifter utförda - så nu tar jag en liten paus och skriver av mig - så att sjäsliga lugnet lägrar sig.

Bra dag igår - flera "surdegar" ur världen på jobbet. Fast så populära som surdegar är nu för tiden får vi väl hitta på något nytt ord för sånt som suger onödig energi bara genom att finnas kvar på att-göra-listan.

Tränade - en rejält träning. Övervann lusten att kliva av efter en kilometer även denna gång. När 3 kilometer närmar sig infinner sig en ljuvlig känsla - och resten av programmet är rent lustfullt. Ökade en del viktbelastningar igår också.

Skulle ta en välförtjänst middagsvila - vid halvsex - då bästa svärdottern ringde och påminde om basketmatch - som skulle börja halvsju i Antnäshallen. Derby mellan flickor 97 och flickor 98 - en måste-se-match. Speedade iväg och hämtade Doris. Rysligt rafflande match som Saras lag - de äldre tjejerna - förlorade med uddapoäng.

Hällbacken stor nyhet i båda tidningarna. Kommunalrådet har som vanligt den enkla lösningen - vi måste bygga annars stannar våra barn inte här - fast det finns ju en annan sida av myntet också - det måste ju finnas jobb också - så pengarna räcker till hyra. Har man inget jobb så lär man inte rota sig här - oavsett hur många bostäder. Och baksidan av Facebook är den överhettning som blir och som inte kommer att göra bostäderna särskilt prisvärda - tyvärr. Men det är väl den "tulipanaros" vi måste leva med.

Livet skulle bli bra tråkigt om vi inte fick ha drömmar - och till och med ha visioner. Lätt att driva med begrepp som nollvision - men vad är alternativet. Visst har ledarskribenten rätt när han påstår att noll dödsoffer i trafiken är orealistiskt. Och visst kommer självmord alltid att förekomma. Men tänk er debatten när myndigheter skulle böra peka ut antalet X offer som en vision? Ingår mitt barn med allvarliga ätstörningar och självmordsbenägenhet i X-kvoten? Nej som det är sagt - vi måste sikta mot stjärnorna för att nå talltopparna! Oavsett vad vi kallar det?

Och visst hade Björn och Meta rätt - massvaccineringen var en överreaktion. Inget att göra åt så här i eferhand - annat än att faktiskt göra som Björn uttalar - göra en ordentlig utredning om varför det blev så här - dra lärdom för framtiden. Själv bojkottade jag i det längsta - men föll för trycket att inte vara den som förde smittan vidare. Detta var ju under den period far vistades både på Fyren och Ingridshem.

Dagens larvigaste - att tala om muta för att Max i PR-syfte skickar presentkort - á 100 spänn - till riksdagsledamöterna. Polisanmält av någon - måtte väl vara en vänsterpartist som tycker vårt rättsväsende ska ägna sig åt sånt. Själv tycker jag att "ordninsmannen" i riksdagen samlar ihop presentkorten och skänker till Stockholms hemlösa. Det hade iaf jag gjort.

Och idag är ödesdagen för Kalix Sjukhus - Kent Ögren fortsätter att demonstrera diktaturfasoner in i det sista. Vägrade delta i möte igår - för att allmäheten skulle få vara med. Kent vill inte vara med om någon mer pajkastning säger han. Vem som är kocken i den soppan råder ingen tvekan om för oss som ser det utifrån. Lite förvånande dock att vänstern och miljöpartiet kommer så lindrigt undan i den här debatten - såvitt jag minns har inte Kent någon egen majoritet utan måste ha med antingen vänstern eller mp.

Nu blir det anmärkning för för lång rast - grattis till Sigfrid som har namndag idag. Gamla gentlemannen kommunalrådet Andersson i särskild åtanke.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback