Depåstopp

2012-02-24, kl. 06.30

Uppe på "banan" sen halvfem. Efter att ha sovit 10 timmar. Lika eländigt förkyld för det. Inget jobb för mig idag. Blir kvar i depån och sköter det underhållsarbete som behövs här hemifrån datorn.

Mest harmsen över att det bara blir en träning i veckan.

Tror jag slutade mitt inlägg igår med att jag skulle vara hemma och vänta på att Victoria blev förlöst. Dock behövde jag inte vänta länge. Bud om att prins Daniel skulle ha presskonferens klockan 7. Så jag gav mig ut i snösvängen och hann in för att se det historiska ögonblicket.

Första bilden på babyn - när kronprinsparet lämnar BB. Tidningarna har förstorat upp bilden så att Daniel och Victoria bara är suddiga figurer - men så kan man iaf se skymten av hud från den nya prinsessan! Vad säger fotograferna om den bildkvaliteten?

Och nu spekuleras om namnet - själv håller jag fortfarande på Regina - och att hon ska bli hertiginna av Norrbotten. Oddset lär vara högt. Fast efter att ha hört att Daniels mamma har Kristina som tillnamn så tror jag nog på det - till och med som tilltalsnamn. Det har ju också en historisk drottningklang.

Båda lokaltidningarna slår förstås upp nyheten - även om NSD är lite mer nedtonad på ettan. Kuriren har hittat Louise som fyller ett år - och som framöver kommer att få se flaggorna vaja på sin födelsedag.

Vem f-n är
Ipsos - och vem bryr sig om en sån i denna babyyra? Ras för moderaterna och lyft för S - får väl läsa senare vilka belägg det finns för den rubriksvärtan. 

Irriterande återgivning av landstingsfullmäktige signerad Jackie Bortz:   

"Landstingsledningen, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, vill att de planerade operationerna flyttas från Kalix till sjukhusen i Gällivare och Sunderbyn.

Oppositionspartierna, utom folkpartiet, motsatte sig planerna eftersom de anser att verksamheten fungerar bra i Kalix.

Folkpartiet röstade för avslag."


Folkpartiet var det parti som absolut tydligast motsatte sig planerna - tyckte inte ens att det behövdes någon ytterligare utredning för att yrka avslag till nedläggningen i Kalix. Det intrycket får man verkligen inte av Jackie Bortz artikel. Har han någon skam i kroppen borde han göra ett tillrättaläggande!! 

Folkpartiet röstade för avslag.

För övrigt stolt över FP som sa nej till bildande av "fb-bolag" - ett aktiebolag vars syfte är att samarbeta för att ordna fler etableringar av serverhallar. Helt sanslöst att det ska behövas ett aktiebolag för att samarbeta i dessa frågor.Och vad landstinget ska in i ett bolag där övriga aktörer endast är 3 av länets 14 kommuner är än mer obegripligt. Och i klassen obegripligt räknas också in att övriga allianskompisar röstade med sossarna!!??

Nu drar jag mig tillbak i depån.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback