"Förtvivlan"

2012-02-20, kl. 06.00

För bra för att vara sant - egentligen. Kråkbergsvägen plogad i natt - och våran egen traktor kom strax efteråt =ingen plogvall att åtgärda. Första gången i vinter den logistiken funkar. Och dessutom har vår traktor lärt sig - nu har han kört så han nästan nuddat bron - bara en smal liten sträng att skotta denna morgon.

En morgon som också i övrigt funkat perfekt - upp kvart i fem. Bara en kvarts "kvarliggning" - det tar sig. En supertrevlig och konstruktiv konferens med FP-Västerbotten. Och tyvärr alldeles för god mat - tror Viktväktarna får klara sig utan mig idag. Annars känns det att åldern tar ut sin rätt - inte alls okej att inte fått min helgvila.

Kuriren toppar idag med att "Läsplattan intar kommunhusen". Tänk vad enkelt dagens politiker har det - slipper ångesten av att hämta flera tjocka kuvert med sammanträdeshandlingar. Eller? Kanske än större ångest när läsplattan signalerar för lågt batteri?

"Rådigt ingripande räddade livlös man" är NSD:s första nyhet. En man som gjorde hjärt- och lungräddning av en man och räddade livet på honom. så följer man upp det med en träff som varit just med det inslaget -
utbildning i hjärt-och lungräddning. Lite dåligt samvete får jag - borde ju förstås lärta mig detta.

Påpassligt har NSD även en uppföljnng av söndagens Sifo - något som i lokaltidningsvärlden bara brukar ge en notis. Men det gäller väl att se till att få lite "spinneffekt" - och då får det bli partipolitik även på nyhetsplats. Men välbekomme - demokratin är inte betjänt av en socialdemokrati i total moras.

Till dagens glada nyhet får räknas denna om Norrbotniabanan. Börjar räkna och spekulera i om jag ska hina få uppleva att åka den?
 
Isbanan runt Luleås centrumhalvö fyller 10 år - det har ni säkert inte missat. Båda tidningarna har stora reportage om det idag. Och återigen kan jag konstatera att man missat att nämna att det tillkom tack vare en motion från folkpartiet. Nu kan jag konstatera att vi inte var först - NSD kan avslöja att det redan 1881 plogades upp en bana.

"Förtvivlan" då? Ja i fredags kom ett nytt rött kuvert - men ännu lägre siffror för pensionen.

Vivianne behöver dock inte förtvivla - i ensamt majestät har hon namnsdag idag - grattis!

Och apropå "majestät" så pågår nu gissningstävlan om när vår kronprinsessa ska nedkomma med tronarvingen. Republikanska föreningen lär satsa på 29 februari - då det bara blir allmän flaggdag var 4:e år.
Själv har jag gett upp hoppet att hon ska knipa till min födelsedag - 26 mars - det ser ut att bli långt före - tyvärr. Hade väl varit himla kul att få allmäna flaggdag på sin födelsedag.

Men nu ska det bli snöskottardag. Och sen jobb och träning!


.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback