Hopp eller förtvivlan?

2012-02-16, kl. 06.00

Njuter av en tidig, lugn och rofylld torsdagmorgon. Disciplinen funkade - jag steg upp halvfem.Som vanligt kastas man direkt ut i den råa verkligheten när man läser tidningarna. Frågan är om nyheten om felaktiga pensionsbesked för oss som är födda 1948 ska inge
hopp eller förtvivlan? Jag noterade faktiskt att de uppgett olika belopp på sidan 1 och sidan 5 - avseende vilket belopp som skulle utbetalas om jag tog pension vid 65. Rätt taskigt att publicera nyheten utan att ange vilket fel som avses.

Klarade mina "svarttaxi" åtaganden igår. Birgit kom tillbak hem till Sunderbyn. Och Jens transporterades till Västbacken - med stopp för inhandling på Sörbyhallen. Själv besökte jag landstingsstyrelsen eftersom Jens skulle hämtas upp där. Lite kul att på något sätt få vara i foajén tillsammans med "kändisar" - fd politikerkollegor och ett uppbåd av pressfolk. Landstingsstyrelsens ordförande tog sig till och med tid att skämta om att Jens hade mamma med sig. Med glimten i ögat sa han - men han förstod väl att en mor aldrig skulle tillåta någon "paskastning" - Kent kunde känna sig trygg.

Trist iaf att beslutet om nedläggning i Kalix klubbades - förefaller verkligen att vara ett onödigt beslut utan någon som helst viktig substans för helheten - faktiskt tvärtom.

Mest uppseendeväckande; att Kalix röst i landstingsstyrelsen - Agneta Lipkin "hastigt" blivit kallad till ett möte i Bryssel. Så "opassligt"?

Fler tråkiga nyheter för Kalix idag - bandylaget när nedflyttning. Dubbeltråkigt för mig - hade tänkt mig att komma mig till Kalix för en bandymatch - live. Bara en sån sak gör att vi håller att tummarna för att nedflyttningen inte blir verklighet.

Kan känna stor empati för det palestinska folket - och stor sorg att de inte på alla dessa år fått ett eget land där de kan leva i fred och ro. Men anser ändå att Sveriges hållning - att inte erkänna Palestina som egen stat är helt rätt. Kanske man inte behöver vänta ändå fram till ett hållbart fredsavtal med Israel (även om det är högst önskvärt) - men så länge terrororganisationen Hamas har så stort inflytande kan en egen stat aldrig bli hållbar.

Det går fort nu - för nyheter att passera bäst före - både Carl Bildt och Fredrik Malms uttalanden - från gårdagens debatt i riksdagen - hade varit länkvärda - men allt är "gone" - det närmaste frågan jag kommer att angreppet på Jan Björklund igår på Västbanken.

Ledarsidorna i lokaltidningarna gick omärkta förbi idag - var tvungen att kolla tillbaka för att konstatera att Kuriren ägnade sig åt att sprida Tjernobylskräck - om den atombestyckade ryska u-båten som brunnit. Och NSD kör med Norrbottens vikande befolkningssiffror - inga kioskvältare någon av dem.

Namnsdag idag - Julia och Julius. Grattis.

Jodå - jag tränade igår - trejde i veckan - vilket innebär att kvoten är fylld. Får se om jag ändå gör ett nedslag där. Jobb på förmiddagen - ett socialt besök på eftermiddagen - och lite kultur ikväll är annars programmet.

Ha en bra dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback