Pjäxdans

2012-02-21, kl. 06.45

Ser inte en enda annons om "pjäxdans" idag. Bara semlor i 2 eller 4-pack minner om fettisdag. Möjligen också rimmat sidfläsk och billig grädde.

Annat var det förr - en stor dag i Sunderbyn. Med skidtävling på folkhögskolan - en korvring i pris till den som kom jumbo. Pjäxdans på kvällen - förmodligen var jag för ung för det senaste - har inget minne av det klampet. Men minns svettiga skidkläder och skavsår. Och så pappas brunabönor och semlor. I det tidigaste minnena tog han hem en helback överblivna semlor från bageriet. Då var man som mest poppis kompis!

Planerar varje år för en ledig dag - fettisdag - men det var mycket länge sen den blev av. I år ska dagen firas på söndag - första dan det går att samla barn och barnbarn. Som är måttligt förtjust i bruna bönorna - men älskar flääsket. Det är minstingen Lisa som har ett uttal på "fläsk" som gör att det vattnas i munnen - men som jag inte riktigt kan återge fonetiskt.

Måndag var helt okej - upp i tid som ni vet. Och jag hann med att reparera söndagens snöskottning - som fått sig en törn av någon centimeter snö till. På jobbet i tid. Dock fick jag besök av en "allmänhet" som ville diskutera kommunens bristande plogning precis när jag skulle åka till träningen. Nåväl - ett trevligt samtal som resulterade i att vi i kvarteret startar en "motståndsrörelse" inför nästa vintersäsong. Träningen gick bra. Inhandlngen på Kvantum likaså. Efter det var jag så slut att jag slappade på soffan. Bra kväll för det - Fråga Doktorn och Vetenskapens värld - det senare en nyvunnen än.

Kuriren toppar idag med "Inget beslut om sjukhuset" - oppositionen i landstinget kommer att nyttja minoritetsremiss för att skjuta beslutet om Kalix sjukhus.

Ledaren i Kuriren handlar om Putin idag.
Putin och andra "utlandsgubbar" tycker jag Johan kan lämna därhän till "Bo-Ture" - det måste finnas tillräckligt lokalt stoff - varför inte undersöka och göra en "drapa" om plogningen?

Indirekt stöd för Jan Björklunds förslag för att förhindra den rent spekulativa kommersen med friskolor - så får man väl se "gästens" inlägg idag. Var ju annars märkliga uttalanden från både centerns och moderaternas utbildningspolitiska taleskvinnor i detta ärendet. Det tyckte uppenbarligen inte att det var något problem att skolor köptes och såldes bara av rent komersiella intressen. Märkligt?! Vinst måste för övrigt alltid försvaras - för vad är alternativet. Kritisk kan man vara mot hur den används möjligen.

Intressant ledare i NSD - om pensionsfrågan. Vem som är elefanten - media eller Reinfeldt kan dock diskuteras. Det är anturligtvis antalet år som vi bidrar till ett system som vi sen ska nyttja som är mest intressant. Intressant tycker jag också det är att samhället - med fackets goda minne och kanske pådrivare - tillåta unga människor slita hårt - för hårt - och tjäna grova pengar - för att sen - och för fort bli utslitna - och överlåta till samhället att ta hand om dem.

Hilding ska vi gratulera idag - namnsdag.

Nu ska jag bege mig till jobbet - som sker lite etappvis idag. Första fram till lunch - och sen förhoppningsvis träning. Åter till jobbet klockan 15 - fast egentligen är det inte jobb utan ett förtroendeuppdrag i nomineringskommittén. Johan ska ersättas i BUN - och så ska vi få fram en ersättare i Konsumentnämnden. Även där en ung, duktig liberal som lämnat länet - Sebastian.

För övrigt blev jag riktigt glatt överraskad - ingen snö i morse - trots att det har låtit som värsta snöstormen hela natten. Iof är det skönt med lite uppfriskande snöskottning på morgonen - men får erkänna att jag sov över en timme idag.

Ha en bra dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback