Snökaos

2012-02-28, kl. 06.00

Anade det - har tjutit runt knutarna i natt. En nästan halvmeter
hög snödriva utanför ytterdörrn. Verkar inte ha kommit alltför stora mängder uppifrån - men av den rikliga vita massa vi haft sen tidigare har det blåst omkring en hel del. Åtminstone för min lilla pluttebil kan det bli problem att ta mig fram. Får se om det kan bli buss till jobbet idag.

Det småjäklades igår - den ljusnande framtid jag såg efter tandläkarbesöket visade sig mindre ljus. Glömt telefonen hemma och fick göra en snabbutryckning. Någon träning har inte att tänka på - förkylningen håller i sig. Jäkulskapet fortsatte dock - när jag parkerat för att gå och lyssna till fullmäktige upptäcktes dagens andra glömska - plånboken kvar på jobbet. Dock skrapade jag ihop 21 kronor i lösa mynt och klarade parkeringen.

Lite kul att göra första besöket på fullmäktige sen jag la av. Mycket var sig likt - men tror aldrig jag sett sossarna så stukade och nervösa. Anledning förstås delade turer i långbänk - medan man utan att tveka släpper fram en delvis ofinansierad multiarena. 47 miljoner i ökade investeringar kommer att medföra betydligt mer i ökade driftskostnader än de 2,3 miljoner KP talar om. Är det inte i runda svängar 10 procent av investeringen man brukar räkna med? Den prioriteringen torde inte kunna skyllas på regeringen även om Anneli Ahlbäck gjorde ett tappert  försök med uppläsning av någon cirkulärskrivelse.

Pengarna hade iaf med råge räckt till att ta bort delade turer under 9 månader för den till Råneå tvångsförvisade verksamheten vid Fyren.

För övrigt är det väl spriten och inte snön som höjer taket som kostar. För att få plats med fina loger? Så säger iaf vanligtvis välunderrättade källor.

Såg för övrigt på FB att sociala nämndens ordförande mest oroade sig för om de skulle hinna bli klar så att de kunde lyssna på Mikael Damberg på Landstingshuset. Också en prioritering!

Glad över Thomas, Ylva och Nisses inlägg i debatten!

Den verkliga arbetslösheten är tillräckligt hög och allvarlig utan att man borde behöva dribbla med statistiken. Välgörande att ledaren i Kuriren idag tillrättalägger en del.

Dagens stora var ju annars att vi äntligen fick se vår prinsessa Estelle. Söt som alla babysar.

Maria har namnsdag - grattis alla!

Nu drar jag på mig täckbyxor och fars gamla anorak och ger mig på snön.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback