Dödsångest

2012-01-30, kl. 06.00

"Världen kommer att fortsätta rulla i tusentals år - och jag får inte vara med" är
Helena Ekholms definition på dödsångest. Då kan jag bara säga att det lider jag också av - fast själv har jag definierat det som maximal egotrippighet.

Och nu har världen rullat till den 30 januari och denna måndag bjuder på minus 16 grader på Bärigårn. Eldar lite för kråkorna då jag slagit igång motorvärmare och kupévärmare - soppåsen över bakrutan lär väl släppa igenom en del kyla. Men eftersom min förhoppning är att jag får köra in den till något ställe där det kan fixa ett tillfälligt "bandage" är det nödvändigt.

Ett ödets ironi att jag just sagt upp försäkringen som garanterade mig hyrbil och halvsjälvrisk - dock kan jag misstänka  att den inte skulle gällt glasbiten - och dyr var den också - 500 spänn per år.

Osmaklig rubriksättning på Kurirens papperstidning idag. "Kvinna omkom i villabrand" och strax nedanför "Ett sista offer på eldfesten" - otänkt. Även förstås på E-kopian - även om jag misstänker att den länken kommer att ändras i morgon? Misstänker att det kommer att länka till något annat i morgon?

En viss ångest måste det väl finnas inom KD också. En sittande partiledare som bara fick 70 procent av rösterna och en vice - Maria Larsson - som klarade sig undan med blotta förskräckelsen - 33 rösters övervikt. Själv plågade jag mig igenom den ca 30 sista pläderingarna för Häglund/Odell för att få vara med om upplösningen. Undrar hur många pläderingar ombuden fick genomlida för Larsson/Busch? Märkligt att den senare omröstningen uppmärksammats så lite i media? Men rikstinget skördar uppenbarligen sina offer iaf?

Bästa i helgen iaf basket i Antnäs i söndags. Då ABK:s F 96/97 fick en efterlängtad seger - mot Gladan med 63-56.

Idag gratulerar jag moster Gunilla på namnsdagen - stort grattis! Grattis till alla andra Gunillor och Gunhildar som jag känner.

Nu ska jag "rigga" mig så jag är färdig att kasta mig över telefonen klockan 8 - bilen i fokus. Och inte det rett ut sig vet jag inte mycket om dagen. Men jobb i ett par-tre timmar ska det iaf bli. Och förhoppningsvis träning också.

Kommentarer
Postat av: moster Gunilla

Moster Gunilla tackar för hågkomsten. Här är grått väder sedan flera dagar och cirka - 5 grader. Tror jag skall be Morbror om att tända i kaminen till kaffet.

2012-01-30 @ 14:51:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback