Gilla läget!

2012-01-28, kl. 08.00

Inser att det är bättre att gilla läget - än att förbanna det. Sovit till nästan klockan 7 idag. Och läset i Kurirens horoskop att min hälsa klarar mycket - men att jag behöver tänka på bättre kost och mer sömn! Och det är klart - med gårdagens tre mums-mums fast inte tillräckligt med utrymme i propointsbudgeten för nyttigare mat.

Misstänker att vare sig Odell eller Hägglund kommer att gilla läget efter dagens partiledaromröstning. Förutsatt att
oddsen för Hägglund står sig. Då står han där som segrare med ett sargat parti och med ungdomsförbundet på förlorare Odells sida.

Är inte säker på att Ögren heller gillar läget - rubriken i pappers-NSD "Ögren viker sig" - om att beredskapen vid Kiruna flygplats nu är säkrad. Ett nödvändigt och klokt beslut - går inte att spela rysk roulette på detta sätt.

Ovationerna för Löfven vet inga gränser idag. Och det är snabba kast. Den 26 januari skrev Arbetarbladet (socialdemokratiskt) "Hur denna person nu ska samla detta sargade parti är svårbegripligt. Men kanske är just ett sådant val synonymt med den kris partiet befinner sig i. (Om Stefan Löfven den 26 januari)" Dagen efter - den 27 januari skriver samma tidning "Stefan Löfven kommer säkerligen vara rätt man att leda Socialdemokraterna ur den interna krisen man lider under. (Om Stefan Löfven den 27 januari)."

Mest läsvärt idag är Mats Ehnboms krönika - Integritetsnoja som sprider sig" - om nya lagen om i princip fotoförbud på offentlig plats. Notera händelsen som återges - där Västerbottens landstings hindrade SVT att filma överlämnande av protestlistor. Jag säger som Mats "skydda patienter - pyttsan".

Om jag får önska något idag så är det en bättre sökmotor på Kuriren - hittade inte krönikan ovan på nätet.

Karl och Karla har namnsdag - grattis. Och födelsedagsjubilarer idag är bland annat Börje Lööw - 60 bast tror jag - och Karl Petersen med några år till på nacken. Grattis!

Idag ska jag göra allt och ingenting.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback