I högssäte

2012-01-09, kl. kl 06.30

Det är några som får dela plats i högsäte idag. Mor Marianne skulle fyllt 86 - saknar henne varje dag. Morbror Sture trekvartssekel nu hunnit - grattis på 75-årsdagen.

Så gratulerar jag dagens namnsdagsbarn Gunnar. Så många jag känner att det får bli ett kollektivt grattis så jag inte glömmer någon. Inkluderande de som nu bara finns i mitt minne. Gunder är dagens andra namnsdag - grattis till Gunder Karlsson är och var en klippa i mitt dagliga värv. Vi nostalgiker skickar också ett grattis till
salige Gunder Hägg.

I en annan högsätesdivision - men ändå. Roligt att kunna hälsa Kung Bore välkommen idag - minus 20 på Bärigårn.

En bra och ledig helg har jag haft - adventstjärnorna står kvar. Kommer inte att falla för något granntryck. Minst till på fredag ska de bli kvar. Tycker att julutstädning - tjugondagknut - ska flyttas fram i almanackan. Försökte få Stefan Tornberg att motionera om det i riksdagen - men det blev aldrig någon motion.

Tränade gjorde jag också igår - en riktig självövervinnelse. Vare sig kropp eller själ hade någon större längtan - men riktigt nöjda båda efteråt.

Dessa tolv (?) oxveckor som nu väntar oss började riktigt bra - bara en halvtimmes "snoozande" - och upp strax efter fem. Gav en lugn tidningsläsning.

Dock bekräftades den tråkiga nyhet jag nåddes av redan igårkväll. En ung pojke omkom på skoter i helgen. Dessutom med nära anknytning till kusin Kerstin. Mina tankar går till hans anhöriga och inte minst till hans farmor som också jag känner.

En riktigt sporthelg har det varit med många höjdpunkter. "Värst" var väl dock Hellner som inte bara blev tvåa i prestigefyllda Ski de Tour - utan Hellner också mosade Northug. Förhöjde nog segern för oss svenskar som blvit rätt less på alla norska segrar.

På den politiska fronten fastnade jag för ledaren i Kuriren. Trots massor av länkning på FB kom jag mig aldrig för att läsa Bengt Ohlssons debattartikel i DN - uppgörelsen med kulturvänstern. För er som också missade det ger ledaren en bra sammanfattning. Och det ger också ett norrbottniskt perspektiv - vilket är en nyttig påminnelse.

Ja då är det dags att ta första klivet in i oxveckorna. Det blir jobb som vanligt på förmiddagen. Och - vilket jag kom på just nu - invägning på Viktväktarna - efter tre veckors helgfirande. Huga! Det blir nog till att pina både löpbandet och redskapen efter det.

Ha en riktigt bra måndag - och kom ihåg långkalsingarna idag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback