Ny tideräkning

2012-01-02, kl. 06.00

Fortfarande lite ovant att ha börjat om från början dvs 01 - 2012. Men det är ingenting mot vad som väntar om forskare i USA får som dom vill -
en ny tideräkning med röda dagar som alltid infaller på samma veckodag. Och en extra vecka var fjärde och/eller femte år.

Lite kontrast till TV-programmet igårkväll "Landet som inte längre är" - med Britta och Gustav. Vilket slitsamt liv kan man tycka - men då hade iaf både hästar och människor "ställtid".

Mycket nostaligi igår - TV-program om året 1962 - året då pucken bara gled i mååål! Och jag var 14 år och lyssnade till det på radio. Faktiskt boende här i Bärigårn då också.

Näring till rötterna hela kvällen - så nu kan jag satsa på nuet. Skön start på dagen med uppgång 04.30. Lite vindpinat ute - bron måste skottas trots att det inte kommit något tillskott uppifrån.

Väldigt, väldigt tunna tidningar idag. Tyvärr en nyhet som dämpade morgonglädjen - 16-årig flicka dog i skoterkrasch. Uppgiften fanns på FB redan igårkväll - namngiven. Kanske mindre välbetänkt - bara timmar efter flickans död. Tänker på alla tonårskompisar som kanske inte hunnit underrättas.

Apropå namn så har min namne - Ylva Johansson - satt fyr på brasan i S igen. På FB gissas det nu när Juholt ska avgå. Själv väljer han den kungliga taktiken att inte kommentera alls. Vilket troligen är klokt. Men framgångsrikt?

Och Aftonbladet contrar med artikel om Reinfeldt och Borgs gynnande av sin fd partiledare Bo Lundgren. I sanning inte så mycket substans i den - men man kan konstatera att förmånerna för höga statliga chefer är något övermaga. Riksgäldsdirektörer kan väl knappast dra utomlands och någon särskild fri konkurrens om jobben kan det knappast påstås vara.

Med ordinarie ledarskribent på Kuriren förmodligen har julledigt så släpper man fram Mattias Bred för att i någon mån forma om moderaternas historia. Efter Arkelstams debacel måste sånt läsas med lupp. Noterar att man på ett försåtligt sätt blandar blandar Selma Lagerlöf och Viktor Rydberg med dåtidens högerpolitiker - vilket inte torde uppskattats av dessa liberaler. Noterar också att man talar om "öppensinnande debatten" - vi får nog se upp så det inte blir ytterligare en historieförfalskning- ett glidande mot det "frisinnade".

Och Svea gratuleras på namnsdagen - min gamla arbetskompis med nuvarande efternamn Nilsson i särskilt högsäte. Tillsammans med Moder Svea - en alternativ feministiskt nationaldag kanske?

Nu förberedelse för några timmars jobb. Och äntligen ska väl träningen få genomslag igen? Introduktionen på Pontus som uteblev i fredags. Både kroppp och själv längtar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback