Önskeväder - inte!

2012-01-31. kl. 06.00

Kommen till månadens ände - 31 januari och tisdag. Ivar och Joar har namnsdag. Min före detta au-ordförande Ivar Gustafsson i Öjebyn ska äras - grattis.

Egentligen mitt önskeväder idag - minus 19 och lätt - riktigt lätt och luftigt - snöfall. Men med en sopsäck som bakruta och badstrandsfilten som extra nattklädsel gillas det inte särskilt mycket. Men körde igång motorvärmare och kupévärmare när jag hämtade tidningarna - och igår frös jag inte alls. Det reder sig nog idag också.

Undrar hur man ska veta om
man har sömnapné om man alltid (nästan) sover ensam? Fast jag kan ju inte påstå att jag är trött - och fattas bara så mycket som jag sover nu för tiden. Men det gäller att gilla läget så jag har accepterat den gamla sanningen om att bara jag kommer upp före fem så jag har en timme till sex så är det ok. Kerstin Lundin - i länkad artikel - är Sunderbyns långdistansdrottning - stolta - även om jag tror att hon numer mest promenerar.

Idag finns anledning att gratulera polisen - tjuvar togs på bar gärning både i Luleå och i Boden. Tyvärr smed bedragaren i Övertorneå ur nätet - men polisen verkar ju ha bra spår att gå på. Förvånas dock över att polisen är så snål med signalement och typ beteende. Och så undrar jag vilket samarbete det har med "nattens änglar" typ nattpatrullerna och larmgrupperna. Och för den delen andra som är ute när vi andra sover - taxichaufförer, tidningsbud med flera?

Kanske dags att Anders Frisk på Patientnämnden får ett litet mail. Precis det socialstyrelsen nu kritiserat Sunderby Sjukhus för var det som hände med min mor. Efter ett besök på akuten hamnade hon - svårt hjärtsjuk - på geriatriken - där kulmen kom efter två veckor då överläkaren uttalade att han inte visste vad hon gjorde på hans avdelning. Ett dygn därefter låg hon på hjärtintensiven - där man konstaterade att man inte kunde gör något. Anmält till Patientnämnden - men efter 2 år har jag fortfarande inte hört något. Anmälde gjorde jag för att ingen fler patient skulle bli bortglömd som mor - bittert att läsa om den här kvinnan som avled - bara några månader efter misstagen med mor.

Det suger fortfarande ur alla krafter att skriva om det - så nu samlar jag kraft att ta tag i det idag. Maila till Anders och fråga hur han handlagt och avslutat min anmälan - då jag ännu inte hört något från honom?

Och i skrivande stund startar Johan med familj sin färd mot Sundsvall och sin nya hemort. Vilken politisk kraft och god vän vi mister!

Nu förbereda mig för ett par timmars jobb - och sen måste det bli träning. Igår hade jag nog med att sköta om bilen och alla kontakter med anledning av den demolerade rutan. Men både verkstad . Bossen Bil o Motor - och försäkringsbolaget - Aktsam - får högsta betyg för trevligt bemötande och god service. Sånt räddar en hel dag!

Hoppas ni alla får en bra dag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback