Pinsamt

2012-01-10. kl. 06.45

Pinsamt är ju bara förnamnet på Luleå
hockeys supportrars flaggbränning. Än mer pinsamt blir det när ordföranden i föreningen försöker inbilla oss att han inte vet vilka som gjorde det. Vid ett stopp som supporterbussen gjorde på hemresan. Ger mig inte in på att läsa nätkommentarerna - räckte med det stupida jag läste i papperstidningen.

Hade en riktigt bra dag igår igen. Ett par besök på förmiddagen på jobbet förgyllde tillvaron och gav en mjukstart på arbetsveckan.

Invägningen på lunchen blev en glädjens stund. Konsten att glädjas åt det lilla. Minus 1 hg på 3 veckor är inget att yvas över - men med tanke på alla helgers möjlighet till frosseri får det anses godkänt. Och viktigt med en obruten nedåtgående trend - även om det handlade om myrsteg.
 
Börjar vänja mig vid mitt nya gym. 14-tiden är en bra tid - inte så många som flåsar och svettas på banden. Lite mer pensionärstempo. Tre kilometer snabb (nåja) promenad på bandet och 10 redskap. Har lite svårt att veta om jag ska kalla det redskap, maskiner eller apparater? Hon instruktören tycker bara jag ska köra 10 gånger på varje - så jag körde programmet två varv. Kändes ogjort med ett varv.

En slapp kväll framför TV:n - med bland annat Sverker. Trodde jag skulle få stänga av då sveriges meste besserwisser - Göran Greider - visade sig. Fettskatt, sockerskatt och instruktioner om var godiset ska placeras i affären är den socialistiska lösningen på befolkningens överviktsproblem. Man bara suckar!!! Läste på FB att mitt 11-åriga barnbarn hade efterlyst personligt ansvar. Kan man hoppas på ungdomen?

Började se programmet om Saddam - intressant men brutalt och hemskt. Då jag "överlevt" Greider beslutade jag mig för att slå av - Saddam skulle inte få sabba min sömn.

Skön morgon idag - med minus 17. Så inrutade morgonrutiner att när jag kom in efter tidningshämtningen så var jag osäker på om jag varit förbi bilen och slagit igång motorvärmaren. Vilket fick kollas - och det hade jag rutinmässigt gjort förstås. Det är som med strykjärnet - hur många gånger har man inte fått vända tillbak och kolla det. Bara för att finna att man visst dragit ur sladden.

Stora nyheten i NSD handlar om sextrakasserier vid LTU. Ovanpå den upphandlingsskandal som nu är under utredning hos åklagaren. Illa, illa - för vårat flaggskepp!

"Så tragiskt och orättvist" - helsida på ettan i Kuriren om skoterolyckan i Seskarö då Saaras barnbarn William Borg omkom. Så fint att de anordnas minnesstunder och möjlighet att sörja och bearbeta gemensamt. Visst har vi blivit bättre på sånt?

Jaha - så var min tid slut. "Gemensamt lyft för landstingen" - och Kurirens ledare hade varit värda en kommentar. Kanske ska ta mig tid under dagen. Men nu "lyfter" jag med sikte på jobbet. Och eftermiddagsträning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback