Slowstarter

2012-01-05, kl. 07.00

Men himla vilken slowstarter jag har blivit. Trots middagsvila igår har det blivit en 7-timmars natt igen. Riktigt pigg halvfem - men somnade ändå om till halv sju.

Igår hörde jag en överläkare på TV som talade om vikten av sömn och olika behov. Hon hävade att morgonpigga tillhörde 23-timmarsdygns människor och kvällspigga 25 timmars dito.

Undrar vad man tillhör när man verkar kunna sova hur mycket som helst?

Dyster läsning i Kurirens horoskop "Psykiskt och fysiskt väntar inom kort en svår period. Men du hinner samla mod och kraft". Ja efter att ha varit på Actic igpr och gjort en light träning tillsammans med instruktör Veronica är jag nu taggad att i eftermiddag göra en rejäl träning. Gåband och 10 olika övningar - och bara en riktig "hatmaskin" - såg verkligen ut som ett tortyrredskap - stor otymplig med kedjor och mycket blåfärgat järnskrot.

Snålblåst på Bärigårn idag - drivsnö mest - värsta sorten som lägger snön i betongliknande drivor. Hinner nog inte lägga så mycket innan jag ska iväg - och på hemvägen lutar vägen åt rätt håll. Kommer mig nog hem till den "gomiddag" som väntar hos Kerstin.

Inte särskilt mycket intressant i tidningarna i dag - men ska inte klaga - får vara glad att de kommer. NSD toppar med listan över dyraste husköpen i kommunen.
Värstingen på 5 970 000. "Vinststopp för friskolor" är Kurirens topprubrik. Inte förvånande alls så kräver facket höjda löner istället för vinstutdelning. Sympati! Men analys av den viktigaste aspekten saknas även här - hur är det möjligt att göra stora vinster - förhållnandevis - och ändå uppenbarligen ha nöjda kunder? Något att lära av andra aktörer?

Kurirens ledare får mig att fundera om jag konsekvent lurats av Max. Återigen en liten smårolig rubrik "Borgarna fixar burgarna". Hämtmat har enligt ledaren haft lägre moms än om du ätit på restaurangen. Och vem minns väl inte skattemyndigheternas kontroll av hur många påsar som förbrukats. Men det slår mig att jag minsann betalat priset som stått på menyn för alla GI-burgare som jag hämtat under åren. Snuvad?

NSD ägnar sin ledare åt att peta i vilka grupperingar som gjort uttalanden om Juhol och när. Frågan är om inte ledaren i sig bidrar till att hålla "juholtgrytan" kokande.

Glädjande nog var dödsfallet i Vojakkala inte mord - och vad jag förstår inte heller förorsakat av något yttre våld. Skönt - den orten har figurerat nog i mindre smickrande sammahang.

Idag blir en bra dag för en sportnörd (nä  inte riktigt men ändå) som jag är. Skidor, hockey och hockey - det senare klockan 02.00 i natt. En tid som både är för sen och för tidig - men det får gå ändå. Är det guldvittring så är det.

Nu är klockan slagen - snabba ryck mot arbete - och sen en spännande träning. Saknar nog än mitt gamla mysiga lilla sjukgym - men visst finns det fördelar med Actic också - bland annat en massa platttv:ar precis i synfältet. Går inte att missa om man nu inte vill stirra på sig själv i spegelväggen. Huga!

Grattis till Hanna och Hannele - namnsdag idag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback