Status quo

2012-01-20, kl. 06.15

"Sovklockan" totalt ur led. Körde dubbelt träningspass igår - dvs programmet 2 varv ovanpå de 3 km på löpbandet. Behov av vila - kände nog på mig att den kunde bli lång för jag gjorde tänderna och avsminkningen. Och sen steg jag inte upp förrän halvfem - 10,5 timmars sova. Kan möjligen påverkas av att jag verkar ha någon inflammation i bihålan - lite blodblandat var - och ögat rinner.

Men verkar inte ha missat särskilt mycket - i "huvudnyheten" Juholt är det tydligen status quo -
KG Bergström lär få tillbringa morgonen och dagen på Sveavägen idag också. Så nu ska vi matas med detta ytterligare en dag - känns olustigt.

Om man nu inte förbereder ett värdigt avslut för epoken Juholt - kanske dyker upp en inbjudan till presskonferens nu på morgonen? Isåfall har Kurirens ledarskribent redan ordnat en reträttplats för honom - som landshövding i Norrbotten. Kanske något för en läsarenkät likt den nedan?

Storheden City har jag inte röstat om - men höjde ögonbrynen igår när jag läste att det var Coop Norrbotten som skulle namnge kommunens handelsområde. Konspiratorisk som jag är undrade jag om det var någon del i det hemliga sponsoravtalet mellan Luleå hockey och Coop.

På Kurirens nätupplaga - och förstås i papperstidningen - finner jag att Luleå hockey åkt på pumpen mot bottenlaget Timrå.

Det är svårt med nyanserna i politiken - i Kuriren kan vi läsa att "Sundström säger nej" till storregion och i NSD påstås det att Folkpartiet och Centern skulle stå bakom en ansökan om en region med Västerbotten. Till läsare av denna blogg vill jag säga att Folkpartiet inklusive landstingsgruppen och Jens står fast vid en region Norrbotten. Utspelet i höstas handlade om att öppna för en konsekvensutredning utifall regeringens utredare gör en länssammanslagning av Norrbotten och Västerbotten. Det fanns skäl då att tro att så skulle bli fallet. Nu verkar ju Sjöstrand lyssna på opinionen - någon länssammanslagning av de fyra nordliga länen är inte längre aktuell - därför är det viktigt att nu helhjärtat stå upp för det vi tror är det bästa alternativet - dvs en region Norrbotten.

Grov organiserad tjuvjakt är NSD:s toppnyhet. Själv har jag blivit upprörd över att tjuvjakt haft högre straffvärde än våldsbrott mot människor. Men tänker man två gånger så hejar man förstås på polisens utredare. Bakom detta ligger förmodligen annan brottslighet också - och ett antal "svensson" som köper köttet. Och dom kanske inte bara köper detta kött - utan är "marknad" även för annant tjuvgods.

Fabian och Sebastian har namnsdag idag. Grattis Sebastian Rautila - vi saknar dig här uppe.

Idag blir det förmiddagsjobb - och kanske, kanske veckans tredje träning. Isåfall prova på i Gammelstad - och se hur det funkar där.

Ha en bra fredag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback