Varde ljus!

2012-01-07. kl. 07.30

Idag är det svårt att välja vad jag ska börja skriva om. Varde ljus - och det lyser nu - överallt (nästan) och hela tiden. Vi har haft (har) problem med utebelysningen som har lyst med sin frånvaro en vecka nu. Vi vet att det finns ett tidur någonstans men inte var. Igår fick vi upp ett spår och efter viss konsulation så "pillade" jag - och nu lyser det. Även i hallen - hela tiden - där det är en sån där hallbelysning som automatiskt ska slockna efter en lämplig tidsintervall. Men inte nu inte. Det blir en "testpill" till efter snöskottningen.

August och Augusta har namnsdag. August finns i väggarna här - i min lägenhet. Farbror Sven - med andra namnet August - i åminnelse. Byggmästare S.A Nilsson. A:et imponerade på oss barn - August var mäktigt.

Mäktigt också att fylla 90 - grattis Maj-Britt Sundström - piggaste 90-åringen ever - får besök idag av Kerstin och mig. Och Iris Sundström som möjligen fyller 55 gratuleras också. Och nu kommer dom på rad - i morgon blir det uppräkning av födelsedagsfirare - med Elvis Presley i spetsen.

En kanongod middag inmundigades igår hos kusinen. Räkor, avocado och lax till förrätt och godaste revbensspjällen någonsin till varmrätt. Serverade med klyftpotatis, rödhål, broccoligratäng - och rödvin. Mums!

Som "vardagstidningar" idag - en helt vanlig lördag nu efter alla helger. Men inget upphetsande att skriva om. Ekfors går i graven enligt NSD. Och Kuriren speglar norrbottens egna "hederskultur" - sex kvinnor i Norrbotten misshandlade av närstående!

Nu på med snöskottarkläderna - här ska röjas och putsas. Klockan 11 avgår vi mot stan - rea kanske tillkommer - och sen 90-års kalas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback