Återuppstigen

2012-07-13, kl. 10.00
 
Fredag den 13 ... - det blir nog en bra dag det. Fast det såg jäkligt mörkt ut här vid 7-tiden - och strax före åtta mynnade det ut i åska och regn. Var just på väg att skriva här på bloggen - men istället blev det yllepläden och soffan.
 
Gårdagen tillbringades på Överkalixmarknad. I folkpartiets monter. En lat och behaglig tillvaro då jag bara har en biroll bakom de lokala företrädarna. Det mest ansträngande är att då och då jaga ifatt någon ballong som farit iväg. Men supertrevligt då det med jämna mellanrum kommer besök av gamla vänner eller nya.
 
Men det suger energi - fick mig ett 12-timmars sovpass i natt. Men det kanske månne hade med den analkande åskan att göra.
 
Halvsex steg jag upp iaf - och då låg tidningarna i trappen. Liksom min tvätt - fint ihopvikt - tant Lillys verk kan jag ana.
 
Måste säga att NSD:s ledare gör volter som jag inte hänger med i. Avverkar 60-procentig subvention till kolbranschen i Spanien, en kd-tant som sägs demonstrerar mot genuspedagoger och för en korvkiosk (som man inte ens får veta var den finns) och Fas 3 i samma ledare. Riktigt vad hon tycker om den 60 procentiga subventionen av kolkraft kommer inte riktigt fram - inklätt i något om att man annars kunde köpa av någon som har det än taskigare än de spanska kolgruvarbetarna. Vet inte riktigt jag... Och den "berömda" varmkorven har jag inte ens lyckats se på bild.
 
Och bästa Jonas han utmanar det han själv kallar "Kanske den mest framgångsrika i Sverige" - LRF som lobbygrupp. I sak har han rätt men kanske lite utmanande att jämföra maten för dagen med operativsystem för mobiltelefoner. Även om beroendet av mobiltelefoner snart är att jämföra med mat för dagen. Ska iaf bli spännande att se och höra motargumenten frän LRF. Misstänker att Nils-Olov Lindfors redan står på mediahusets trapp med knuten näve!
 
Själv blir jag lite fundersam om vad som finns i form av skördeersättningar idag? Minns i min barndom då det sas att vissa bönder hoppades på tidig frost för det skulle bära sig bättre med ersättningar från staten. Och bönder som menade att systemet inte var rättvist - för att just de inte fick någon ersättning.
 
Nåväl - nu gratulerar vi Joel och Judit på namsdagen. Och så min tremänning Jeanette i Boden - födelsedag idag. Grattis!
 
Nu har jag fått bud om vad som ska göras framåtkväll och i morgon - vilket innebär att jag kanske inte sätter några spår här på bloggen förrän tidigast söndag. Verkar bli tajt med tid!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback