En kvart i taget

2012-07-04, kl. 07.30
 
Arne tamms "en kvart om dagen" var nog bra det - men ännu bättre med "en kvart i taget" -tänk att det kan vara så förbålt skönt att somna om - idag från klockan 04.30 till klockan 6 - med en kvart i taget.
 
Har alltså börjar dagen på ett perfekt sätt. Efter snoozandet - tidningsläsning i särken sittande i solen vid stallväggen. Bara några få kyliga vindpuffar - sommaren är nog här nu?
 
Och tant Dagmar 102 i början av juni har avlidit - en tant från ett långlivat släkte med flera kraftfulla kvinnor. Även om jag inte varit så nära henne - känns det ändå som ytterligare en band slits av från det gamla.
 
Ska ju tona ned det politiska (ytterligare) nu under semestern men känner att jag "rasat" länge nog nu - för mig själv. Hur i helsicke kan media och andra opinionsbildare fortsätta ställa den dumma frågan om för eller emot vinster i välfärden.Frågan vi bör ställa oss är förstås hur privata kan göra saker billigare och därmed få pengar över till "vinster". Eller är det så tokigt att politikerna med berått mod ger mer pengar till de privata än till kommuner och landstingsverksamheterna? Är det ingen som begriper att om vi kan förstå varför privata kan göra det så mycket billigare - då är det något att ta efter för det offentliga. Massor av mer resurser skulle frigöras!
 
Ulrika och Ulla har namnsdag - grattis till er alla.
 
Har lämnat Kuriren till kusinen- så jag kommer då inte ihåg om det var något uppseendeväckande. Men hittar detta om buller på nättidningen - kan undra om vår bostadsrättsföreningen fått något från kommunen angående bullret - för många år sen gjorde kommunen en utredning som visade att jag hade min arbetsplats vid den bullrigaste platsen i hela kommunen. Va?
 
Jäkligt nöjd med gårdagen - bokade en resa för mig, Lisa och Sara. Gran Canaria den 26 oktober. Tänkt så fantastiskt att ha två barnbarn som får följa med farmor utan förkläden i form av föräldrarna. Resan en 15-årspresent till Sara - och lite "konfapresent" också. Och så får Lisa hänga med. För det innebär att vi gör om det om 3 år - och hälsa och ork står bi - med Lisa i fokus och vi andra som medresenärer.
 
Nöjd också med städinsatserna på jobbet. Och därefter god middag hos flickornas mormor. Fast förödande presenter med hem - nybakt bulla och hälsobullar. Föll!!!
 
Nu kör jag igång onsdag - ett par timmar på jobbet. Betar fortfarande av på listan - måste-göras-före-semester. Sen tar jag itu med lite gräsputsning - trimmade igårkväll men myggdj..... tog nästan knäcken på mig.
 
Ha en bra dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback