Hilda Fredrika, 138

2012-07-11, kl. 08.30
 
Sen i starten idag - på flera fronter. Börjar med ett glöm från igår - min farmor Hilda Fredrika Åström - hon föddes den 10 juli för 138 år sen. Känns väldigt skönt att bo i samma hus där hon bodde större delen av sitt liv - och där hon också lämnade detta jordeliv 1966.
 
Annars en sagolikt lat dag igår - fast visst var jag igång i stort sett hela tiden. Men det var ju riktig hobbyverksamhet typ grästrim. Det blev en de finlir för att klara blåklockorna - så ont om dem det är i år. Och nu måste jag ned på knä och kolla vilken typ av Campanula det är , Stor, Liten eller Ängs.
 
Liten tripp till stan blev det framåt kvällen - Kvantum. Men hör och häpna , ingen snipp in på jobbet.
 
Upp klockan 6 - inte så sent. Men nätet krånglade - kom inte ut. Och så tog det tid att acceptera att det är mul, regn och 13 grader idag. Men nu har jag bestämt att det blir en kameral dag. Ska jag mig in till jobbet och göra en del privata göromål - blir som effektivare vid jobbdatorn.
 
NSD toppar med jordbrukare som har en "Oviss framtid", Skyddet för vattentäkten är förvisso superviktigt - men nog förefaller det som om kommunen silar mygg och sväljer kameler. Inte länkbar vlket dock artikeln om den bristande integriteten på akuten på sunderby sjukhus är. Fingrarna snubblar på tangenterna - blir upprörd! Kan bara konstatera att de som planerar runt sjukvården inte verkar ha någon som helst respekt för den personliga integriteten. Själv känner jag det är bra med kölappsystemet som tydligen införts - så pinsam man känt sig när man kommit där i farstun - oavsett man själv stått i luckan och fått redogöra för sina krämpor eller passerat någon stackare som stått där i samma ärende. Men mycket mindre bra - rent utav oacceptabelt - att man tvingas höra medpatienternas diagnoser. Och uttalandet om att man försöker lösa problemet med att en patient bara får ha en anhörig med sig vid sjukbädden - på så sätt är den bara en utomstående som kan bryta integriteten - visar bara på det jag säger.
 
"Ett mått av flexibilitet" är rubriken på Kurirens ledare - och handlar om Tobias Lindfors (inte Lindberg, bästa ledarskribent!) och hans bygglov. Man kan förstås raljera över att det handlar om en omstridd centimeter. Och förvisso finns det inslag i detta som undergräver förtroendet för det offentliga. Men samtidigt finns det också inslag som gör att sånt här släpps igenom så undergräver det i sig respekten för lag och ordning. Behandlas alla lika eller kan vissa skaffa sig gräddfiler?  Och hade Tobias väntat med att bygga till lovet vunnit laga kraft så hade han nog inte stått där med en olaglig boarea. Då hade nog kommunen hunnit rätta till det stadsarkitekten ställt till med! Som gammal anfalls spelare i SSK så var Tobias väldigt snabb och belönades för sitt genade - men kanske måste han lära sig att demokrati måste få ta tid. Visst har det något om ett glömt tilltånd för avverkning ute vid stugan också?
 
Pajalas Riviera - det låter väl något det! Kul! Fin artikel i NSD och hemvändare till Anttis. Men min reflektion handlar om Sticket idag . och LIS.. Där man får intrycket att LIS handlar om byggandet 30 meter från stranden iställer för strandskyddets 100. Fast mer än så måste väl ändå skilja?
 
Eleonora och Ellinor har namnsdag - grattis!
 
Tiden har rusat - ha en bra dag.

Kommentarer
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Ja Ylva du har helt rätt i din analys om Tobias Lindfora stug bygge.Vad jag tycker är fel och har även nämnt detta i nämnden det är att vi i efterhand ska godkänna delegationslistan.Jag anser att de som de ger bygglov, rivningslov på delegation inte ska få påbörja detta innan vi i nämnden har godkänt listan.Men som det nu är så kan man sätta igång i och med att de fått delegations tilllståndet det skulle om man gör som jag säger kunna komma ifrån dessa återkommande fadäser.Men samtidigt är ju detta ett sätt att påskynda byggärendena.Men med den nya stadsarkitekten så kommer dessa fall att bli bra mycket mindre så vi får nog kanske ändå se tiden an med tillförsikt.

2012-07-11 @ 13:28:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback