I rasande fart

2012-07-18, kl. 07.30
 
Semesterdagarna drar i rasande fart. Idag inleder Fredrik Fruntimmersveckan - grattis. Och till Fritz som även han har namnsdag.
 
Men dagens JÄTTESTORA GRATTIS går till Kjell som fyller 60 år idag. Hipp, hipp, HURRA!
 
Blev en hektiskt dag igår - lugn början med två timmar på häbarsbron med frukost och tidningar. Lite tvätthängning. Bestämde mig för skorean i Boden - och precis då jag gjort det ringde Lisa och ville badstrand - Näset - både för sig själv och Sara. "Kapade" 3 par skor för mindre än 1 200 kronor - FYND! Sen till jobbet och packade ut marknadsprylarna sen Överkalix. Samtal till Lisa - jo de ville fortfarande till badet.
 
Två timmar på badstranden - sen till Biltema och jaga tält. Lisa väntade i bilen i 54 minuter då Sara och jag kom tillbak utan tält. De fanns enligt dator men inte i verkligheten.
 
Avslutade badstrandsdagen med att käka på Max Midgårds där moderna avhämtade barnen.
 
Vaknat upp idag till en strålande solig dag - har glömt alla andra taskig-väder-dagar och tror att detta är normalläge.
 
Inga nyheter precis i lokaltidningarna. NSD rapporterar om lärarbrist och har ett reportage om två ensamkommande barn - detta störst på ettan. Kuriren har del I av "Ett år efter Utöya" - tar hela ettan och 4 sidor.
 
NSD:s ledare om den gamla nyheten att män väljer män. Liksom att fö kvinnor väljer kvinnor. Kuriren hävdar med stöd av ett antal studier att höjd a-kassa leder till höjd arbetslöshet. Vilket säkert är sant i en del lägen - men det skulle nog tålas att dissikera dessa studier ytterligare innan vi drar alltför långtgående slutsatser - särskild de studier som gäller länder som Slovakien. Det ska alltid löna sig bättre att arbeta - men måste tillstå att dagens urholkade a-kassa snarare handlar om att man har eller är på väg att kasta ut barnet med badvattnet. Förutom en återställare av 80-procent i ersättning för flertalet bör det innefatta en ändring vad avser deltidares möjlighet att ta erbjudet arbete utan stora ekonomiska förluster.
 
Det var dagens politik - jag har ju trots allt semster. Och onsdagen ligger vit och tom - oplanerad - framför mig. Börjar i vanlig ordning med en frukostbricka på häbarnsbron. Och att läsa eftertexten i tidningarna.
 
Njut av Fredrikdagen - men vet aldrig vad Fruntimmersveckan i övrigt bjuder på!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback