Jakobdagen

till halvs2012-07-25, kl. 08.00
 
Lönedag idag - hopp fallera. Och Jakobdagen - då är siken som bäst. Eller störst? Eller flest? Har iaf fått lära mig begreppet "jakobsiken".
 
Inte sik men väl någon fiskrätt serverades till igelkottarna igårkväll. Kattmat, Ställde burken lite åt sidan i skuggan. Och minsann var det inte självservering lite senare på kvällen. Igelkottar eller skator - vet inte vilket - men tror på de förstnämnda - skatorna brukar låta höra av sig.
 
Gårdagen i övrigt - så skickade vi iväg kusinens "tillbehör" till Haparanda - eller någonstans närmare Seskarö kanske. Korsordsdag i solen - inte många knop - men skönt. Tog mig till gymmet lite senare på eftermiddag/kväll. Programmet två varv - nöjd. Ofrivilligt hamnade jag på Allsång på Skansen - inget favvoprogram - men Ledin är ju bäst.
 
Sovit till halsju idag - tant Lilly hade hämtat tidningarna. Storbranden på Cape East toppar Kuriren - och har en framskjuten plats även i NSD. Även om NSD toppar med "Ledarskifte" - om vem som ska efterträda Karl P. Ser att pensionerade Sandor gör ett inhopp. Och som den rutinerade journalist han är så påpekar han att Karl P knappast kan vara nöjd med den mycket blygsamma befolkningstillväxten i kommunen. Lite av "kejsarens nya kläder" över bilden av Karl P. Men skickligt att ha satt den bilden - "Kalles Cargo" till trots.
 
Nu ska det bli kaffe på Häbarsbron. Sen blir det dusch - och sen frukost på samma ställe. Lugnt och fint - nu är jag snart nere i "semesterkoman" - bara låta bli nu att hamna i "snart-slut-semester-paniken".
 
Och grattis Jakob på namnsdagen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback