"När livet börjar vinka"

2012-07-16, kl. 07.00
 
Stor dag idag - såg just Kerstin "gamvolvo" lämna gårn - hämtning av barnbarnen i Boden vid tåget. Hann dock inte meddela henne att tåget kommer halvåtta inte sju - men en halvtimmes försening klarar hon nog på plats.
 
Får backa bandet lite - härligt målande uttryck i Anita Nilssons krönika i lördags "När livet börjar vinka". Lite lätt deprimerande när det mesta är på sluttampen/slutvarvet - mycket man gör för sista gången. För min personliga del är det väl mest runt jobbet jag funderar - hur många gånger till kommer jag att göra olika saker.
 
Överkalix marknad till exempel - lite vinkar den väl till mig - men någon fler gång blir det väl. Och tur är väl det - så roligt trots rätt mycket regn. Funderar vad som gör att jag så gillar att vara "knalle"? Naturligtvis alla möten med trevliga människor. Och just det fenomenet att jag inte ens visste att jag ville träffa dem innan mötet är ett faktum.
 
Har hunnit med besök i Kärrbäck också - närmare bestämt Peuravaara - om jag nu stavade rätt. Körde en mysig grusväg från Lappträsk ner till Morjärv fvb Ö-kalix. Naturupplevelse en tidig solig söndagmorgon!
 
Idag börjar jag annars med att skicka en namnsdagshälsning till Härnösand och Bo Reinhold. Grattis! Och grattis också till er andra som heter Reinhold och Reine.
 
NSD bär fram en fruktansvärd nyhet på ettan idag. En man - 68 år - som skickades hem från sjukhuset - och som dog ensam. "Borde något gjorts annorlunda?" ska dom utreda. Ja inte vet jag - men svaret på den frågan står fullständigt klar för mig.
 
I Kuriren lämnar ledaren många frågtecken om vad skribenten egentligen vill säga. Många bra faktauppgifter om kostnader. Men lite brydd blir jag när det frågas om det räknats på skillnaden mellan äldreboende och hemvård? Det senare ett begrepp som verkar hemmagjort. Och menar han "hemsjukvård" så är det inga utbytbara storheter. Och inte annat jag kan tyda så vill ledarskribenten att det ska räknas på om det är lönsamt att skicka in gamlingar på hemmet och på så sätt lösgöra bostäder. Känns inte som en human syn på äldre!
 
Å andra sidan är det väl inte märkvärdigt att en moderat ledarskribent har problem med begreppen då en socialdemokratiskt kommunledning i Luleå vekar tro att Trygghetsboenden kan/ska ersätta äldreboenden. Man häpnar och gläds över att FP-Thomas markerat.
 
Nu ska jag göra mig färdig - duscha - för att möta sörlänningarna som anländer.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback