Skön sanering

2012-07-31, kl. 07.00
 
Jaha minsann - vi "sanerar" resterna av den så kallade sommarmånaden juli nu. Nå det var den nyhet från OS som fick mig att glädjas över att de skickat hem en snubbe som skrivit otidigheter på Twitter - bra att de sanerar i tid.
 
Sanera skulle nog kunna vara tema idag - säger bara SSU och Tillväxtverket. SSU känns ju gammalt - men från semester återvändande OA tar upp det idag. Det här är ju en riktig kvällstidningsgrej - och de har ju förstås också nappat på det och gjort oss här uppe "berömda". PT har dock inte behandlat detta kvällstidningsmässigt. Dom brukar ju sprida nyheten över ett antal dagar - liksom trigga upp allt efter. Men PT körde ketchupmetoden - allt på en gång - 4 sidor och sen tystnad. Tycker nog att det börjar vara hög tid att presentera vad utredningen kommit fram till. Och se upp med att SSU (och s-partiet) försöker odla myten att de minnsann varit så duktiga och rättrådiga att de själva begärt utredning , både av polis och landsting. Märk väl bara - att allt detta skedde EFTER PT:s avslöjanden. Och minnesförlusten hos Lundh, Junkka med flera känns pinsam och besvärande, Eller?
 
Och tystnad råder fortfarande i Leif Wikman såpan???
 
Och man kunde ju önska en "tystnad" runt Tillväxtverket - alltså systematiskt frosseri och bedrägeri. Tema för dagens ledare i Kuriren. Skulle önska tid och kraft att göra en sammanställning - fortsätta den ledaren inleder med - över alla frosserier, girigheter, bedrägerier som begåtts i demokratins namn. Det kanske skulle ställa dagens avgångskrav i en annan dager.
 
Lyssnar på Elisabet Höglund som har åsikter om att idrottsstjärnorna bör sluta när det står på topp. Gäller även politiker enligt EH, Kritisk till att de stannar kvar i tron att det ska bli bättre. Undrar om hon - Elisabet - inte borde fundera på om det inte i lika hög grad gäller stjärnreportrar eller fd sådana? Lite kul - att hon berättar att hon tävlat i cykel - men naturligvis slutade när hon inte tyckte sig kunna bli bättre. Som upplagt för ett skämt om att vara ute och cykla.
 
Nåväl - gårdagens stora nyhet - att Jens och Lotta köpt lägenhet - och lagt ut huset til försäljning. Som den oförändringsbenägna person jag är blir jag smånervös. Till det positiva hör att det är gångavstånd från fp-expen till lägenheten på Timmermansgatan 48.
 
Helena har namnsdag idag - tänker på faster Henny Helena. Och så har Elin på backen - och alla andra Elin namnsdag idag. Grattis alla.
 
Och så gratulerar vi oss alla här i Sunderbyn - nu spricker molnen upp och vi ser blå himmel och SOL!
 
Själv gör jag nog några jobbtimmar och förhoppningsvis tar jag mig till gymmet.
 
Ha en bra tisdag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback