Aina

2012-06-13, kl. 07.00

Aina har namnsdag - grattis. Var det inte henne vi enligt en slagdänga skulle skicka till Ukraina? Kanske det var det som var hämnden - med 2-1 i baken häromkvällen.

Men grattis också bästa kusin Tomas i Bollnäs. Och "lilla" Nejra som blir 21 år idag. Hipp, hipp, hurra!

Och grattis till hela laget - Folkpartiet liberalerna - som tog sig runt blodomloppet ïgår - alla åtta - med jag och Lars laddade upp picnicken. Gammal är inte alltid äldst - yngsta deltagarna 12 och 14 kom först av di våra. Ska väl kanske bli någon bild så småningom - kanske av gruppledaren som kom in på en mycket hedrande tredje plats - och som dessutom vann en NSD "rygga".

Ytterligare en varg i i farten i Överkalix enligt NSD - känner inte alls någon rädsla eller fobi. Kan det möjligen vara för att jag är en varg i grunden - Ylva - Ulf = ulv, varg. Kuriren toppar med svanar som förstör böndernas åkrar. Jag såg det faktiskt själv i Hemmingsmark. Massor med vitt som visade sig vara svanar.

Och i Sunderbyn har vi hur
gott om björnar som helst. Här ser vi beviset. Hotet mot folkhälsan!!

Dom kommer efter så fort de kan. Nu ska det försöka reparera Baylans misslyckade politik och sossarnas flumskolan. Förlängd skolplikt - ja nog har jag blivit utskälld för det i kommunfulmäktige.

Blir så störd över alla dessa politikerkäbbliga kommentarer om språktestet. Kravet nu väl mer än 10 är gammalt och ändå lika barnsliga kommentarer Gårdagens grövsta av Åsa Petersen som försökte hävda att hon som stammar inte skulle vara värdig ett medborgarskap. Visar att man inte tar problemet på allvar. Själv har jag en väninna som kom hit för nästan 20 år sen och som har uppenbara problem att både göra sig förstådd och att förstå på svenska. Jodå - hon har inte haft ett arbete på alla dessa år!!! Och hennes enda handikapp är "stammningen" dvs att hon inte behärskar språket.

Glad blev jag därför åt "Gästen" i Kuriren - Eva Cooper - som skriver seriöst om just språkkravet. Tänk att enlgt Eva har nästan alla andra länder - till exempel våra nordiska grannar - någon form av språkkrav i sitt medborgarskap!

Har översovit idag - så nu är goda råd dyra - för jag ska inte jobba längre än till tolv idag. Ska vara "svartaxi" till kusinen som inte får köra bil än - knät. Och som behöver lite assistans in till tandläkaren också.

Hejdå!!

Kommentarer
Postat av: moster Gunilla

Hej Ylva! A propos björnar - du har väl sett på TV hur vi har det i Hälsingland! Och vilket fint språk vi använder.

2012-06-13 @ 10:31:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback