"Berömda"

2012-06-01. kl. 06.30
 
Ja välkommen då - juni månad - må du vara kvar länge - dra långsamt fram - så vi hinner njuta av dig. Pessimisten inom mig säger att det är den här månaden det vänder - dvs då vi kan vänta oss att mörkret återvänder.

Vi gratulerar Gun och Gunnel idag - namnsdag.

Gårdagen fick precis en sån hektiskt start som jag väl förvarnade om. Jo kusinen var välkommen till ortopeden i Piteå - fick hon veta vid halvniotiden - så jag lämnade henne där vid 09.30 - avdelning 7B - eller möjigen sal dito.

Och enligt dotter Karolina är hon nu opererad och vid gott mod. Förväntad hemgång lördag. Får mig att tänka på Vasaloppets resultatservice - snart är det väl så löpande band att liknande resultatservice kan på byte av knäleder, höfter med mera. Bara byta ut förväntad målgång  mot förväntad hemgång. Förhoppningsvis ska vi inte behöva ha nägon rapportering av patienter som "klev av i Oxberg" iaf inte för den här typen av ingrepp.

Berömda då? Ja enligt sanningsvittnet Fokus så är
Haparanda den sämsta kommunen att bo i. Jag fortsätter att häpna över att vilken enkät eller rapport som helst utan kritisk granskning upphöjs till högsta sanning.

Och som lök på laxen så har Sunderbyn också placerat sig bland dagens riksnyheter - om patienten som frös ihjäl utanför sjukhuset. Denna gång en psykpatient - men jag minns när far - dement - hade smitit ut från sin vårdplats och sjukhuset dessutom försökte mörka händelsen. Och jag tror att skulle man kolla med polisen så har det något varit ytterligare ett och annat sök i mörkret på parkeringsplatserna runt sjukhuset.

NSD toppar med "Mustangmannen" - nya fynd. Själv skulle jag vilja veta om tjeckiska biluthyrningsfirmor alltid har dolda gps i sina bilar. Eller om det var riggat just för denna färd?

Kuriens ledarsida idag ger anledning att damma av "hissa och dissa". Flaggan i topp för huvudledaren om äldreomsorgen. Åtminstone flaggan på halvstång för  "gästen" Mathias Bred som påstår "För små barn är det en påfrestning att tvingas vara borta från familjen under många timmar". Man kan ju vara snäll och tolka det så att han menar "FÖR många timmar...."

I övrigt fick jag stöd och tröst av Kurirens horoskop idag.  Som förutom att lova en strålande start på dagen - kanonsoligt idag - även hävdar att jag kommer att hinna massor och att jag äntligen kommer ikapp mitt samvete.

Nå samvetet hann jag ikapp igårkväll - iaf i det aktuellaste fallet - läste in mig på handlingarna till dagens sammanträde. Kalix Folkhögskola.

Och när jag avhandlade kusin Kerstin glömde jag skriva att bästa kusinbarnet Karolina lär dyka upp under dagen. Men bäst att ta en tur till växthuset iaf - och stänka på lite vatten om och där det behövs.

Så tar vi tag i fredag då - ha det gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback