Bra början

2012-06-04, kl. 06.00

Bra  början på den märkliga vecka - uppe halvfem - nästan - 10 minuters översovning. Lite det i ett bakåtperspektiv. Märklig vecka för att "mitt-i-veckan-dagen" - onsdag - faktiskt är söndag.

Var fö en "märklig" söndag också - grått och regnigt för vilken dag i ordningen. Påverkade definitivt viljan att göra insatser. Vet inte riktigt vart dagen tog vägen - men kl. 13.00 var det avfärd mot Piteå. Karolina och jag hjälpte Kerstin att slå ihjäl ett par timmar på sjukhuset. Men idag lär hon komma hemma - ska bli trappträning och klarar hon det så blir det hemfärd.

Glädjande nog ser det ut som om en
knäprotes kan hålla länge - för 90% av de som byter knäled så håller den i minst 20 år. Kerstin hade fått för sig att hållbarheten bara var 10 år.

Tråkigt resultat - kvinna funnen död - men fantastisk mobilisering - och snabb - tack vare FB. Och efter att polisen får kritik för att ha varit senfärdig. Och i NSD läser vi att "Polisen gjorde fel vid eftersök" - om Thomas Holm som frös ihjäl i Muddus nationalpark. Det kanske är tur att vi är initiativrika som i Gällivare eller rådiga som "tanten" i Luleå som inte lät sig väskryckas!

NSD toppar annars med en fortsättning av granskningen "pengarna och vården". Måste säga att chocken ännu inte riktigt släppt efter att ha hört både högste tjänstemannen - Gunnar Persson - och högste politikern - Kent Ögren försvara att landstinget medetet bryter mot lagen och genar i kurvorna. Och hävdar dessutom att alternativet är att det inte skulle finnas någon verksamhet Tänk tanken ut - vilket samhälle vi skulle ha om alla tilläts resonera på det sättet? Börja tex med den ungdom som inser att betygen inte räcker till önskad utbildning. Bara att gena i kurvorna - så gör ju landstinget - våra förtroendevalda.

Solveig och Solbritt har namnsdag - det senare rätt ovanligt väl - men jag känner en - Johansson - stort grattis till Dig! Och faster Solveig och alla andra Solveig jag känner - ha en fin namnsdag.

Idag blir det jobb som vanligt på förmiddagen. Sen borde det bli både Viktväktarna och träning - men jag tror inte det blir något av dem. Event. ska jag hämta Kerstin i Piteå - får se hur det event. kan funka med sjukresa. Och om hemfixningen av kusinen går bra så ska jag åka till Svensbyn ikväll och umgås med trevliga pitefolkpartister och dessutom riksdagsledamoten Nina Lundström.

Ha en bra måndag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback