Ingen vanlig söndag

2012-06-24, kl. 0845
 
Minsann ingen vanlig söndag idag. Om inte om hade varit så hade det fortfarande varit gamla midsommardagen. Precis som det var 1904 då HENNY Helena Åström föddes. 108 år sen - fast faster lämnade in nångon månad före 99 årsdagen.
Men Majken 93 år idag är med oss- grattis, grattis! Och en betydligt yngre årgång - Karin Pilsäter , 52, - grattis, grattis.
 
 Ingen vanlig söndag blir det för en del andra också - men av mindre trevliga skäl. Två olyckor med fyrhjulingar i Norrbotten i helgen. En i Överkalix natten mot midsommarafton och nu en i Gällivare igårkväll. Den första med dödlig utgång och i den senare en svårt skadad person.
 
Midsommardagen - den nykonstruerade som inföll igår - levde jag i symbios med naturen. Med närnaturen. Det är en konst att bara vara också - att ingenting göra. Det lyckades jag med igår. Om man nu undantar att jag/vi matade fåglar och sökte skal från kläckta fågelägg.
 
Så småningom framåt kvällningen somnade jag på fotboll. Tyckte att Spanien ledde med 4.-0 men det visade sig vara tre för mycket. Dock vann de matchen. Vet väl inte riktigt vem jag höll på en gång.
 
Och nu är tiden inne då jag ska sucka över missade sommarprogram. Trots att jag har möjlighet till repris på kvällen - och sen webben i all oändlighet - nästan. Igår kom det en riktig snackis - med Anja Pärson - som ska bli mamma!
 
Sovit länge har jag gjort idag också - stressar mig lite - men det är så förtvivlat skönt att somna om. Nu är klockan snart 9 - dags att duscha och ta mig en tur till jobbet. Ska plocka ihop lite mässutrustning till Anne som kommer förbi och hämtar. Kirunafestivalen!
 
Och själv fick jag besked om att FP i Pajala ska vara på marknaden - och jag är inbjuden att delta. Kul - jag har som blivit lite småkär i den marknaden! Hoppas jag kan få någon/några fp:are från kusten att hänga med upp - eller ta sig upp på annat vis.
 
Ha en br gammelmidsommardag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback