Lea och Rakel

2012-06-26, kl. 07.30
 
Är det snällt det? Att låta Lea och Rakel ha namnsdag samma dag? Kan väl inte riktigt min bibliska historia - men visst var dom lite av rivaler. Någon han som först fick tjäna 7 och för "rakel" men fick Lea. Och så 7 år till...Nägot i övrigt minns jag inte av det. Men grattis iaf alla som heter Lea och Rakel. Själv känner jag nog ingen nu levande person med de namnen.
 
Igår var det idellt städ och röjarbete på jobbet för min del. Vi hann faktiskt riktigt mycket. Och nu ska jag ta mig några timmar själv och röja. Gäller att organisera så att jag kan nyttja hjälpen effektivt. Sara och Lisa kommer in några timmar på i morgon också - hoppas lagomtvädret hållet i sig.
 
Lite ärenden på Storheden blev det sen jag skjutsat hem flickorna. Ja med flickorna också - premiärbesök på Clas Ohlsson Storheden.
 
Apropå - helt apropå - så ser jag att festligheterna i Kiruna redan startat. Förfest till Kirunafestivalen. Och jag borde varit till Biltema - Storheden - och köpt ett till paviljongtält. Får kanske bli idag det.
 
Kuriren tar upp "Fyrhjulingen - en livsfarlig leksak" som ettan nyhet. NSD tar upp en kvinna som är på ständig flykt undan en expojkvän. En fasansfull berättelse! Ingen av dem länkbara.
 
Hittade däremot att OA kommenterat om Leif Wikmans "stötande ersättningar" som OA uttrycker det. Håller med om att en översynav reglerna absolut ska göras. Känns skönt att 2005 ha reserverat sig för en fortsatt utredning för att reglerna bättre skulle harmonierna med vad som gäller på övriga arbetsmarknaden. Vilket bland annar kommunalrådet Karl Petersen röstade emot! Svart på vitt finns!
 
Nu försöker alla partier - åtminstone inom S - att flytta fokus till reglerna. I Wikman fallet handlar det ju egentligen inte om reglerna utom om ett utstuderat sätt att kringå reglerna - på gränsen till det kriminella skulle jag vilja påstå - därför att Leif är mycket medveten om hur intentionerna var. Rubriken borde hellre ha varit "Stötande agerande".
 
Och nu är min tid ute - igen. Ska och hämta Sara hos mormor på Ensittarvägen fvb järnvägsstationen i Luleå fvb Kiruna för fotboll. Sen ska jag "idella" några timmar, lite ärenden och sen fotboll med Lisa på Porsön - var nu den fotbollsplatsen är?
 
Ha en bra tisdag.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback