Myntets baksida

2012-06-06, kl. 08.00

Jag blev riktigt snopen när det inte fanns några tidningar i lådorna. Baksidan av röd dag! Inte ens DN. Undrar om gymmet har stängt - det hade det på 1;a maj iaf. Inte för att jag kommer att hinna träna idag - först blir det nationaldagsfirande vid lunch och sen fotboll på Nordlunda i Piteå kl. 18 ikväll. Blir min 6:e resa till Piteå på 7 dagar.

Blev en lång dag igår - började med svartaxi verksamheten med hämtning 07.30. Tur som en tokig - Lisa fick komma in 5 minuter tidigt till tandläkaren så jag kom till jobbet endast ett par minuter efter 9. Halvett var det lunch på Helmers och sen arbetsutskott på Västbacken i lilla Lusthuset. Inte hemma förrän nästan 18 - och då stöp jag på soffan - och vaknade vid 4-tiden i morse. Inte full kapacitet ännu!

Blev irriterad då jag såg att Folktandvården anonserade att dom stängde kl. 13.00 igår. Tänkte elaka tankar om att den röda dagen snabbt utökats till att bli en halvdag till. Men så kom jag ihåg att tom mitt avtal nog har formuleringen att dag före röd dag är halvdag. Vilket ju innebär att nationaldagen kostar 1,5 arbetsdag - medan annandagpingst som sparats in bara var 1 dag. Minus för BNP alltså?

Tur man är saktfärdig och att rabattkupongen ligger kvar i "plånkan" - för visst måste det här
vara Kocklandslagets nya sallad? - som nu dras in pga av bakterier?

Läser om genombrott för medicin mot Alzheimers - och om lindrigare former av sån. Så då är det inget dåligt skämt att prata om Alzheimer light?

Han skämtade inte - kommunalrådet - då han påstod att Gällivare - och kanske hela norrbotten - skadades av det han kallade "gruvarbetarattityd". Kan förstå vad han menar och känna sympati för att han vill motverka det - men det var ett osedvanligt klumpigt och fördomsfullt sätt att uttrycka det.

Och gruvnäringen är verkligen på tapeten nu - är det en ny tideräkning som börjar? Balen i pajala historisk - för att det är samma år som gruvbrytningen börjar! Ja jag lär väl inte få vara med och höra vad det säger och hur det ser på det om 50 år - får lägga in en begäran hos barnbarnen att bevaka det.

Gustav och Gösta kanske kan ha namnsdag idag - iaf står det så i mors något föråldrade födelsedagsbok. Så vi kör på det och gratulerar!

Nu gäller det att trumma in att det vare sig är lördag eller söndag i morgon. I morgon är det för övrigt examen - i Alviksskolan nöjer man sig inte med den extra dag som vi fått idag - nationaldagen - man tidigarelägger examen också. Till inte allas förtjusning kan jag säga!! Orespekt för föräldrarna - att sånt kommer med förhållandevis kort varsel! Så fick jag in lite surt på slutet.

Annars tillönskar jag er en fin nationaldag. Hoppas vi är några iaf som samlas vid Floras kulle kl. 11.30 för gemensam promenad till stadsparken. Väl mött!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback