Stilla liv

2012-06-10, kl. 07.00

Ett förhållandevis stilla liv i världen. lokalt och ännu mer lokalt - här på Bärigårn. (Noterar att jag återgår till stavning med ä - trots att det är lite vilseledande - men det stämmer mycket bättre med uttalet.). En vandring på nättidningarna ger verkligen ingenting annat än lite fotbolls EM och det har jag sett direkt här hemma.

Lokaltidningarna har inte uppdaterat något lokalt sen igår och och pappers DN har inte ens kommit till Sunderbyn.

Gräsklippning på bredden och på höjden igår - nästan. Först lite finlir mellan buskar och andra hinder med en liten eldriven - sladd - klippare. Lite trimmer för att det var kul att se det färdiga resultatet. Och så åkgräsklippare för resten. 5,5 timmar var jag ute innan vi - Karolina och jag - var tvungna att göra en brandkårsutryckning till Apoteket för att hämta värkmedicin till kusinen.

Noterade att Apoteket fasat in sig i "köpmannaföreningens" tider att ha öppet till klockan 16 - medan Guldfynd tydligen ballat ur - med 14.00 som stängningstid på lördagar.

Hade tänkt mig att köra färdigt på "ranschen" idag - runt växthus och bakom "golanhöjden" - men vilket pissväder. Faktiskt så REGNAR det.

Kan inte se att rubriken "
Svettpatienter nekas dyr vård" har täckning i artikeln. Om de nekas vård i Sverige har det rätt till vård i annat land. Känns som en något ofullgången nyhet - särskilt som att det slängs mediciner i sverige för massor med pengar utan att det framgår varför.

Själv funderar jag på att stuva om i almanackan idag - åka och jobba och spara timmarna till om det blir någon solig dag i veckan.

Gratulerar min forne gruppledarekollega Rolf Höglund som idag uppnår den aktningsvärda åldern av 70 år. Hipp, hipp hurra!

Namndagsbarnen har jag dålig koll på - men jag tror att Svante tillhör dem. Grattis!

Ha en bra söndag - tänk på att fortfarande kämpar vi mot "toppen" - årets ljusaste dag . så där 11 dagar kvar till vi uppnår det åtråvärda - och där får ni väl vara en dag innan det bär utför igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback