Vad att fira?

2012-06-28, kl. 07.00
 
Vad att fira? Skulle vara då att solen precis bryter igenom - efter tre dagar av intensiv mulenhet. Men annar fick jag skaka på huvudet och torka ur ögonen tre gånger för att tro vad jag såg. 6,5 grader klockan halvsex i morse. Skrattar bäst som skrattar sist - för så där 35-40 år sen befann jag mig på Mallorca ungefär den här tiden strax före och strax efter midsommar. Köpte kvällstidningarna - varendase dag - som på den tiden kostade en smärre förmögenhet bara för att få skratta åt att de hemma hade under 10 grader varenda dag vi var borta.
 
Annars inte mycket att fira - ingen i mors eller min egen födelsedagsbok. Namnsdag har Leo i sin trebokstäversmajestät. Grattis doktor Hassler! Och bland mina FB-vänner så fyller Gunnar Assarhed och Anna-Stina Nordmark år idag - grattis.
 
Får väl lite lamt gratulera Spanien till avancemanget i EM. Själv somnade jag förstås till gårdagskvällens fotboll - stackars Portgul - jag som skulle vara supporter. Hjälpte inte att jag vaknade i god tid före straffsparkarna.
 
Var och hälsade på Nancy och Maj Britt igår eftermiddag - "belönades" med hembakt mjukkaka.
 
Så räddade jag en stollig igelkotte från sina antagonister - tre skator som försökte välte den på rygg.
 
NSD flaggar upp ledarsidan på ettan idag - Linnea Swedenmark - brukar man göra det med OA? Linnea skriver om "riktiga" centerpartister som sägs finnas i Kiruna och Ånge. I Kiruna hade centerpartiet  15,98 procentenheter högre resultat i kommunvalet än i riksdagsvalet. Frågan är väl om det speglar "riktighet" eller något annat? Och om det är i Kiruna som centerpartiet har sitt största spann mellan riksdagsval och kommunvalet?
 
Förmodligen har ledarskribenter lika roligt som vi politiker har när vi hittar ett levande exempel som totalt krossar en motståndares argument. Men lika platt faller det - som en pannkaka - då det haltar så extremt som i Linneas exempel. med kommunalt veto mot uranbrytning contra arbetslöshet.
 
Försöker hitta någon länk om "västförbudet" vid Överkalixmarknad. Inte ens en sosseros ska man få ha på sig hävdar kommunalrådet Persson. Om det ska gälla hela marknaden eller bara några slutna arrangmang lyckas jag inte får fram. Men tydligen har man inte någon som helst omvärldsbevakning - isåfall skulle man ju sett att Luleå prövat och misslyckats. Nästan så man bara tror de "ställer" till för att komma i mediafokus?
 
Nu får ni ha en riktigt bra dag - nu ska jag skynda mig till jobbet för ett par timmars rör runt egna skrivbordet - sen hem och klippa gräs. Sen blir det helledigt i dagarna tre - PSG.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback