Vin och vatten

2012-06-17, kl. 07.30

Uppstigen sen kl. 06.00. En lång och trevlig dag igår. Stadsparken i strålande solsken och naturen i all sin prakt. Vår herre var verkligen med Pride - trots att KD inte "hade tid" att vara med. Och paraden - vilken folkfest - det var mycket länge sen ett 1:maj tåg hade så många deltagare - 70-talet kanske? Ung och gammal, fattig och rik, med och utan rollator, hetero och homo - och allt mellan H och Q - hoppas jag. Alla var vi ju ostämplade - tack o lov.

Däremot är det helgrått idag - till och med med lite regn i luften klockan 6 och det har utvecklats. Marken är så vattensjuk - kan inte ta emot mer - det bara lägger sig i rännilar.

Som livet i stotr - ömsom vin och ömsom vatten - är nyheterna idag. Lung runt Pride - men i övrigt finns en del att önska. "Lyckat" med polisen som vittne till mordförsök - vad är det för stolpskott till 30-åringar? Händelselistan var tämligen lång. Och ändå är det inte med att byggstängslet vid Gültzaudden var nedrivet - inkluderande beslysnig - ingen billig grej det - men väl för "enkel" och vanlig som polisiär nyhet?

För vattnet får väl
dagens Sifo stå - i den mån man tycker vi har bättre status - med sin stora övervikt för de rödgröna. Nå nu finne ju inget röd-grönt-alternativ - så jämförelsen haltar ju betänkligt. Vilket även SvD visar i en lite annorlunda grafik - där bara s+v räknas ihop. Och då blir det ju betydligt mer spännande! Noterar fö att medicinen att byta partiledare inte verkar funka alls längre - Sjöstedt och Lööf harvar båda på 4,9 procent. Språkrören då? Ja den uppåtgående spiralen har väl iaf fått en knäck.

Definitivt på "vattenskalan" - design för dementa. Jag har känt - och känner många dementa personer - och jag tror att alla skulle ha blivit fullständigt förvirrade av denna fåtölj för att inte tala om lampan i betong. Vad den senare ska ha för syfte är svårt att förstå? Tror skaparen att största problemet med dementa är att de kastar lampor på varann? Och att gungning ger en viss rofylldhet är ingen nyhet - vaggor av olika typer har tillverkats från Hedenhös tid - och vad är det för fel på en hederlig gungstol till gamlingarna.

Idag ska jag ägna dagen åt de fyra räknesätten - igår fick jag skillnaden mellan år 1994 och år 2012 till 16. Grattis Bernt på 78 årsdagen. Blev bara närmare till storkalas - så det sms_et från Bernt får symboliseras av vin.

Annars så äger det stora firandet rum i Vibbyn idag - Helge Söderström 85 - grattis, grattis!

Själv ska jag ha inre tjänst idag - möjligen någon serviceresa - fotbollsmatch kl. 14.00 hade jag tänkt försöka kila in men...regnet det bara öser ner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback