Glashus?

2012-03-01, kl. 06.15

Kan inte låta bli att länka till en av gårdagens nyheter. Som jag skrev kan det finnas anledning att "höja ögonbrynen" inför uppgifterna om fantasilönerna inom näringslivet. Men är verkligen
LO-Wanja rätt person att fördöma? Om girighet? Hur var det nu med alla hennes sidoinkomster och förmåner? Nog är det väl läge att skriva om sten och glashus?

"Mitt-i-veckan dagen" funkade väl bra. Dock kunde jag inte upptäcka någon hemlig beundrare som korsade min väg. Men det var väl därför han kallades hemlig förstås. Inte mycket att hoppas på heller när det var raka spåret till och från jobbet. Och sen position soffa. Jobbade alldeles för länge igår - utslagen.

Har inte börjat så bra idag heller - men en viss översovning - tlll kvart över fem. Möttes av regn ute - men en titt på termometern visade minus 7. Måtte väl ha varit isbark - för snö var det då inte - det har vi lärt oss att känna igen i år.

En riktig "gladis" möter mig på Kurirens nättidning - förändring i sjukförsäkringen. Har varit alldeles för fyrkantigt - rätt använt med lagom dos sunt förnuft hos Försäkringskassan kan det här bli bra.

Kurirens papperstidning har annars en artikel om att polisen ska kartlägga de livsstilskriminella. I Norrbotten finns det 104 personer som platsar på den listan. Personer som enligt tidigare uppgifter till stor del i grunden levt på sjukersättning och andra välfärdsförmåner. Trots att de haft ork till allt möjligt djävulskap. Hoppas bara man hittar undantag i de nya reglerna så vi slipper försörja den här gruppen.


NSD gör en uppföljning av olyckorna vid Nordkalk. En olycka strax före dödsolyckan - som kanske borde stoppat arbetet. Man häpnar när man läser att de inte ens använde skyddsmasker.

Tidningarna som vanligt ömsom vin och ömsom vatten. Att NSD:s ledarsida avhandlar åkerbärssylt och löjrom tillhör väl kuriositeterna - men väl motiverat. Vi har verkligen mycket mer än midnattssol och ishotell. Och mycket mer än vad ledarsidan också tar upp. Vad sägs om ett event med att klubba lake på blankis och sen koka lakasoppa med någon berömd kock.

Nu är det dock dags att ta tag i torsdag. Idag är jag revisor hela dagen - hos Kommunförbundet. Någon Albin eller Elvira kommer jag nog inte att möta där - men alla ni som heter så har namnsdag - grattis.

Imorgonbitti kommer jag inte att hinna blogga - flygtaxi 05.20 - valberedning med SV i Stockholm. Mars månad inleds med ett program som jag kommer att få sona för. Pajala söndag och Övertorneå måndagkväll. Ibland blir det fel fast man försöker planera. Det blir till att använda lördag för rejäl återhämtning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback