Hemma bäst

2012-03-24 kl. 07.00

Borta bra - det var jättetrevligt hos fp_arna i Kiruna - men hemma bäst. Särskilt som jag slipper passa någon tåg- eller busstid på morgonen. Och vaknade smäck klockan 04.30! utan något larm!

Det var lite annorlunda igår morse - vaknade - sträckte ut armen och tog telefonen - 05.05 - 35 minuter till tågavgång - sträckte lojt på gammelkroppen - men - var den inte 6.05 - jomenvisst. Ett tåg stod inne - kunde vara mitt som inte dragit än - men jag bestämde mig för att ta det piano - med visshet om att det gick en buss 07.30.

Så har jag gjort det också - försovit mig i tjänst - första och enda gången på 35 år. Hade glömt att ställa om larmtiden! Nåväl - det funkade med buss - fick njuta den fantastiska norrbottniska vårvintern i dryga 5 timmar.

Från gårdagens tidningar minns jag inte så mycket mer än att Karl Petersen hävdar att det inte kommer att bli några delade turer för Fyrens personal medan har sin verksamhet i Råneå. Och detta utan att de kommer att kosta kommunen något extra. Man häpnar av lycka!! Noll gång noll är noll - fick iaf jag lära mig i skolan. Förra fullmäkt ige som jag lyssnade till fick vi veta att avskaffandet av delade turer skulle kosta ca 45 miljoner (som av en slump ungefär samma belopp som inte är något problem då det handlar om merkostnader för inslag av lyx i Pontushallen).

Alltså inget att vänta på - bara att omgående avskaffa alla delade turer inom äldreomsorgen!!

En inte alltför nådig krönika -
signerad Östman - i Kuriren idag. Inte nådig mot "kronprins" Sammel Lundh. Får i sammanhanget passa på att dementera och be om ursäkt. Karl P har visst aldrig sagt att han skulle lämna under mandatperioden - utan bara att han inte ställer upp för omval. Rätt ska vara rätt - det är Thomas som vilselett mig med att fundera när KP skulle tillkännage sig avgång.

Sen - apropå BÖ - så tror jag visst att moderaterna kan toppa med två män dvs Krister Hammarbergh och Johan Johansson - dom har inte haft svårt att hitta genvägar förbi kompetens - särskilt inte kvinnlig sådan. Och sett ur ledarskapet för borgerligheten i Luleå tror jag det är bra - inget ont om Krister men jag tror att en kommande vinnande allians behöver både en mer hungrig och en mer samlande person.

Nå slut med politik nu - grattis till kusinbarnet Gabriel från Koskullskulle - namnsdag idag.

Tid att passa idag - 12.00 basket i Antnäs. Kanske lite "svartaxi" i anslutning till detta. Sen ska jag och äta middag på lokal - bjuden för förtida födelsedagsmiddag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback