Ljuvliga mars

2012-03-06, kl. 06.00

Skrev det nog igår - men tål att upprepas. Det är nog i ljuvliga mars som livet återvänder. Hög, fin, kall och ren luft mötte. Och fåglar som kvittrar redan klockan 5 på morgonen. De - fåglarna - förde för övrigt ett oherrans väsen klockan 22 när jag kom hem igårkväll.

En riktigt toppendag igår. Minus ett halvt kilo på Viktväktarna - nu lämnat ifrån mig 10 procent av ursprungsvikten - så när som på ett hg. Förvisso jämförselvis med andra vv-kompisar inte mycket att skryta med - minus 8.1 mot andras tvåsiffriga resultat. Men 1 hg till nästa måndag så är nyckelringen min. Om ytterligare 6,1 kg så kommer guldnyckeln. Sen börjar jobbet - att hålla mig kvar där från nu till evigheten. Någonstans på den vägen erövrar jag en guldstjärna.

Träning förgyllde också min mentala hälsa. Förra träningen 20/2 - förbaskade förkylning. Som egentligen inte längre är någon förkylning utan bihålebekymmer och ögoninflammation. "Ögonfluss" - finns det?

För övrigt tjuvlyssnade när en kvinna instruerades i träning. Fick veta att man inte ska styrketräna flera dagar i rad. Så idag funderar jag på ett eget litet "maratonlopp" - fördubbla till 6 kilometer på bandet. Gud giv mig styrka!

Övertorneå igårkväll - studiebesök på NKFC - Nordkalottens Kultur och Forskningscentrum. Jättefint med litteratur om nordkalotten. Även hemvist för ortens forskarförening. Fick kika på Riksarkivets inscannrade "dödböcker". Gott fika och trevlig samvaro med ortens fpvänner.

Suckar när jag läser om Vasallen - inte för att de drar sig ur - men för att kommunledningen försöker visa sig handlingskraftig genom att genast fixa ett
eget kommunalt bolag - som ska lösa alla problem. Det finns en tanke bakom att skattemedel ska hanteras via kommunal förvaltning - för att ge största möjliga transparans och försiktighet när skattepengar används. Vad är det för fel i att låta Stadsbyggnadskontoret sköta det här?

I övigt var det inte så mycket att yvas över i tidningarna. Ebba och Ebbe har namnsdag. Kusinen får komma ihåg att ringa barnbarnet på Värmdö!

Själv ska jag nu gör mig färdig för avfärd mot Kalix och styrelsesammanträde med Kalix Folkhögskola. Heldag igen - men sen blir det många dagar utan särskilda åtaganden. Känns att det behövs nu.

Det blir säkert soligt och fint idag - så sätt er gärna på en spark och njut av livet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback