Men sex iaf?

2012-03-28, kl. 07.30

Ett kort inhopp på bloggen - SÅ sen  starten idag. Försöker träna upp min inbyggda sovklocka - den som alltid drev upp mig halvfem - oavsett väckarklocka eller alarm. Varierande resultat - idag vaknade jag inte förrän klockan 6.

Rubriken "sex" syftar inte på uppstigningstiden utan på en liten artikel i NSD om den samiska kulturens åtta årstider - varför nöja sig med fyra - frågar sig rubriken. Men i mångt och mycket är det lite "lutherskt" över dessa årstider - indelt i vilket arbete som utförs när.

Här vi kusten har vi ialla fall sex årstider - förutom de vanliga 4 vi lär oss i skolan så har vi verkligen vårvintern - just nu - och försommaren. Fullständigt ljuvliga båda två. Samernas förhöst och förvinter vill jag inte riktigt kännas vid.

Usch  blev en alldeles för lång dag igår - utan träning och med för mycket mat. Reviderad Tigern på förkvällen - om vi nu ska översätta dygnet i "årstider".

Dagens ögonbrynshöjare kommer från var sin sida i rummet..dvs det politiska rummet. Från vänster får vi veta att utredningen om att avskaffa delade turer inom omsorgen i Luleå i sina direktiv fått veta att förslagen ska ligga inom befintlig ekonomisk ram. Från den högra delen av rummet kan vi i Kuriren läsa att moderaterna vill ha ett kommunalförbund med eget parlament och eget kansli. Och att man nu enligt Åke Eltoft återgått till att vilja ha två beskattnignsnivåer - fast det har väl inte nått Reinfeldt än? För mig - och för de flesta tror jag - är parlament något folkvalt - det blir många olika valsedlar i moderaternas Norrbotten?

Malkolm och Morgan har namnsdag - grattis.

Skulle gärna sitta och "bubbla" här vid datorn. Men nu måste jag försöka få ordning på den här dagen. Att-göra-listan är präktigt lång.

Ha en bra vårvinterdag!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback