Pinsamt gnäll

2012-04-15, kl. 06.45

Kvardröjande dålig, fadd smak i munnen. Nej inte oborstade gaddar eller avslagen Zoega - utan Luleå hockeys osportlig
a gnäll. Ägna krafterna till att spela hockey - gnället blir extra pinsamt efter hemmaförlust mot AIK.

Thomas och jag körde ner från Arvidsjaur och startade med oavgjort i båda matcherna - helt plötsligt hade Luleå 3 - 0 i baken. Nåväl det rätade ju upp sig och blev en rafflande slutminut med Johan Gustavsson på bänken. Och tror ni för gudsskull inte att radion släppte in Karlavagnen (inget ont om programmet) istället för att sända förlängningen av Skellefteåmatchen. Vissa saker är det befogat att gnälla över!

Upp i någorlunda tid idag - 05.10 trots att det blev en stund över midnatt innan han kom. Det jobbiga är inte att köra dryga 30 mil och själv årsmötesförhandlingarna. Det svåra är att speeda ner - alla  intryck ska på något sätt malas ner. Och ändå är det MYCKET sällan jag har några tråkiga saker att mala!

Tråkiga rubriker i lokaltidningarna idag - "Ingen ansvarig för arresten" (Kuriren), "De dömer väl inte sina egna" (NSD). Tjänsteföreskrifterna för otydliga för att polisbefälet ska kunna dömas. Det känns inte bra - när man tycker att den situation som beskrivs ropar ambulanstransport på långt håll. Ingen blir å andra sidan mer levande om rubrikerna hade ropat ut något annat. Får bara hoppas att alla lärt något för framtiden - kanske inte så dumt att överföra fyllecellsomhändertaganden till sjukvården - kanske dom som ska sålla tillbak "rötäggen" till polisen? Istället för tvärtom som det är nu?

Och som om det inte var nog med förlusten mot AIK så brann stan så fort jag lämnade den - Mjölkuddsberget och Bergviksskolan. Fast den sistnämnda trodde jag inte fanns kvar - har inte det blivit ett äldreboende - som nyss presenterat att investeringsramarna spräckts med ett antal miljoner? Måste nog ta en tur i grannskapet och kolla in.

Kommunikation är alltid bra - men helst bör det ju vara en dialog. Ser lite lustigt ut när Kurirens ledarsida skriver att "..samhället, säger arbetsgruppens ordförande till Moderaternas hemsida." Någon hint om vad moderaternas hemsida svarar får vi inte! För övrigt är väl moderaternas rapport om att "rädda norrland" ett bevis på att journalister kan matas med vilken gammal skåpmat som helst. Gammal skåpmat - och lite "tjuvgods" - folkpartiets krav på "välfärdskontrakt" - olika typer av tjänste- och servicegarantier. Inget som moderaterna i Luleå hejade på oss för - om jag minns rätt?

Kristoffer och Christel har namnsdag - ett särskilt grattis skickar jag till Jokkmokk och Christel Falk!

Nu hög tid att ta tag i torsdag (hm var det inte måndag igår?). Ska bli en dos arbete på förmiddagen och sen träning, Ambitionen är att jobba undan så jag kan vara ledig i morgon - effektivisering - flexkontot är överfyllt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback