Värsta scenariot

2012-03-18, kl. 07.30

Verkar som om planförsvinnandet vid Kebnekaise fått det absolut värsta mardrömsscenariot -
krasch i bergvägg som utlöst laviner. Vrakdelar och kroppsdelar utspridda i värsta oåtkomliga terrängen.

Upplever riktigt dålig mediabevakning - och dålig information från den krissstab som väl måste finnas någonstans. Kurirens nättidning till exemepel har fortfarande bild som uppdaterades 14.33 igår - hallå!

Känner mig fortfarande lite dämpad av olyckan. I mediavärlden går dock livet vidare. Lokalt kan vi konstatera att det inte blir någon rast eller ro för fjällräddningen - vi får hoppas Gällivare har egen fräsch och utvilad personal - nu har vi fyra saknade i Gällivaretrakterna. Och den omvända Juholteffekten får ta över rubrikfärgen från flygdramat - Löfven sägs leda över Reinfeldt - dagens Sifo.

En riktig hemmadag blev det igår - städ och röj på förmiddagen, Lite isrensning runt postlådor och soptunnor. Någon timme på sparken i solen lösandes korsordet i tidningen NU - där finns jobb kvar till idag. 12-kaffe hos kusinen - klockan 13 - med goa laxmackor och avstämning av vad som hänt i veckan. Lite vilande framför sporten på TV - innan jag framåtkvällen snodde ihop en viktväktarlimpa - utan att enda uns fett i. Batongliknande känsla när jag lyfte i den - men som allt nygräddat bröd - gott - särskilt för oss som är svältfödda på kolhydratrika brödet.

Sovmorgon idag - till halvsju - rejält utvilad. Strålande vårvinterväder - okollat temperaturen - men övertygad om att den är ljuvlig baki väggen.

Nu söker jag fram solstolen, tar tidningen NU och några apelsiner med mig dit. I eftermiddag åker jag till Älvsbyn och gästar deras årsmöte.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback