Gråkallt

2012-05-14, kl. 06.00

Ja gråkallt är väl bara förnamnet för vädret idag. Tre grader - precis som norrmännen spådde. Det är inte mycket det - särskilt inte som det blåser utav bara rackarn.

Otroligt lång och "dryg" söndag. Tiden går sakta när man har roligt sägs det ju - men jag hade då inte alls tråkigt. Hade det ganska varmt och gott de stunder solen var framme - varvad krattninge (då höll jag värmen) med lite annat utepyssel. I shorts och linne - fast koftan fanns där nära till hands när solen behagade krypa ner bakom något moln.

Faktiskt en riktigt miljövänlig typ igår - rörde inte bilen. Tänkte mig in och jobba lite - men bestämde mig för en variant med att komma tidigt till jobbet idag.

Tidningarna blir ju lite extra lästa såna lördagar när man kan sitta ute och gosa sig i solen - och måste ha en anledning till att pausa. Kanske därför jag läste i NSD under rubriken "Arbetarrörelsen" att "Bergnäsets s-förening och kvinnoklubb inbjuder till öppet möte med temat "Den växande barnfattigdomen" måndagen den 14 maj kl. 18.30-20.30 i Bergnäskyrkan".

Samma möte som annonseras med en halvsida i tidningen Extra med angivande av 8 olika arrangörer varav socialdemokraterna är en. Kan därmed konstatera att Lulebo - med en socialdemokratisk ordförande - beslutat att sponsra ett rent internt sossemöte. Liksom Hyresgästföreningen, Hyresgästföreningen, Områdesgrupperna - de är väl också om inte - s-styrda så iallafall vänsterinriktade. Men hur har man lyckats lura med "partipolitiskt obunda" BAIK och Rädda Barnen? Och Bergnäsets Vårdcentral - är det Britt Westerlund som fört deras talan?

Häpnar över maktmissbruk och hur de blir fartblinda. Hur var de nu - staten det är jag det?? Jag hoppas verkligen vi har media som vågar granska detta - vem finansierar vad?

Annars är det
den mystiska Mustangen som toppar båda lokaltidningarna - verkar ju milt sagt sjukt att hyra bil, åka ändå från tjeckien för att "försvinna" vid Pärlälven i Jokkmokkstrakten?

"En örfil från Lena Ek" är rubriken på Kurirens ledare - som bygger på ett gammalt uttalande av Lena Ek - om att hon kan tänka sig trängselavgifter för fler kommuner än idag. Inte  vet jag vad Kurirens bygger sitt på - men nog känns det långt bort att det skulle drabba glesbygden. Nog känns det mer som ett alibi för att kunna skriva att den moderata ministern Elmsäter Svärd minsann har en ödmjukar inställning. Märkligt på min ära - att inte Gary B i sammanhanget uppfattat att MP faktiskt föreslagit att reseavdraget ska avskaffas - källa TV-nyheterna igår.

Och Jan-Ivar Johansson som skriver på NSD ledarsida är s-debattör enligt presentationen. Tillika lärare - eller möjligen fd lärare? - på mediaprogrammet i gymnasieskolan i Luleå.  Nu ser han tydligt det nya klassamhället - i form av rapporter om tillståndet i skolan. Vad Jan-Ivar - medvetet? - misssar är ju att i princip all rapportering från dagens skola har sin grund i den flumskola som sossarna stod för. På knappt 6 år får man inte genomslag i några rapporter när det gäller skolan - iaf inte vad avser inlärningen. Att man idag bättre diagnostiserar inlärningsproblem - och gör något åt dem - hjälper inte dem som passerade det stadiet kanse 10 år sen.

Halvard och Halvar har namnsdag - grattis alla!

Och grattis förstås om än lite sent - till Jens som tog sig runt Göteborgsvarvet igår. Tillsammans med Erik och Johanna och några till. Johanna - tävlande för Överkalix - fö 42 i damtävlingen - vilket kanske innebär runt 20:e bland svenska tjejer!! Grattis!

Grattis jobbet - här kommer jag nu om en stund. Fylld med energi efter en helledig helg. Och med bara två arbetsdagar i veckan blir det att köra stenhårt. Idag ska det vägas på VV också - men det blir bara vägningen idag -ingen föreläsning. För träningen ska jag absolut inte missa - lite bekymmer med ryggen idag. Kan bara vara vanlig träningsvärk också - krattning och kottplockning sker ju inte varje dag.

Ha en härlig måndag alla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback